Sa aveti rugaciunea ca pe o mare taina

Cei care postati rugaciuni si indemnuri la rugaciuni mondiale la ore fixe: voi credeti sincer ca cineva incepe sa dea scroll pe telefon in timp ce bate matanii, sau e doar dorinta voastra de a arata tuturor ca voi va rugati?
 
Ne mai lipsesc tamaduitorii care sa anunte la ora fixa pe cine mai tamaduim azi si putem incepe sa stringem donatii, ca secta neoharismatica e gata.
 
Va rog sa ramineti ortodocsi si sa aveti rugaciunea ca pe o mare taina. Pentru aceasta aveti indemnul direct al Mintuitorului Hristos.
 
Odata l-am intrebat pe parintele Arsenie Papacioc cum trebuie sa ne rugam si mi-a zis: acea rugaciune e buna despre care nici tu nu stii ca o faci. Acelasi raspuns l-a primit acum 1700 de ani un monah de la Sf. Antonie cel Mare: atita timp cit inca mai realizezi ca te rogi, inca nu te rogi.
 
Dumnezeu nu se lasa induplecat cu activism public, ci cu iubire si smerenie. Cu cit e mai mare credinta si nadejdea in Dumnezeu, cu atit mai putin ne aratam durerile noastre oamenilor. Sa fiti siguri ca Biserica se roaga pentru voi toti in orice ceas de zi si noapte. Rugaciunile de taina ale feiecaruia sint parte a acestei mari lucrari care tine lumea.
 
Bunul Dumnezeu sa va aline pe toti. Inger pazitor si soptitor de ginduri bune va doresc tuturor.
 
Pr. Savatie Bastovoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *