Vrei ca cel de langa tine sa fie mai bun?

De multe ori ne gandim de ce ne merge rau, de ce avem probleme, de unde vin necazurile. Pai ne trezim diminieata si plecam la treburile lumii fara a pleca genunchii sa multumim lui Dumnezeu pentru somn si odihna.

Peste zi nici nu mai vorbim ca am spune macar o rugaciune si daca o facem , este tot din postura unui necaz sau a unei probleme si nu din dragoste si iubire de Dumnezeu. Apoi toata ziua judecam, barfim, uneori ne certam, alteori injuram ca si cum toate acestea ar fi o normalitate, ar face parte din meniul zilei, din hrana de zi cu zi. Ajungem seara acasa, poate spunem o mica rugaciune si aceea cu gandul in alta parte ca suntem franti si uitam sa cerem iertare de la Dumnezeu de tot ce sa intamplat peste zi.

La spovedanie nu mergem ca sa ne eliberam de toate aceste pacate si uite asa devenim „bombe mergatoare”, gata sa explodeze la cea mai mica provocare de cuvant al celui de langa noi. Atunci cum sa avem pace si liniste, iubire si rabdare, daca noi nici macar nu le cautam!? Vrei ca cel de langa tine sa fie mai bun? Arata tu primul bunatate. Haideti sa fim mai buni si mai intelegatori!

O zi frumoasa si binecuvantata!

Pr. Ioan Danci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *