Dragostea nu moare niciodata!

La marginea campului statea Iubirea si Despartirea si admirau un cuplu de tineri. Despartirea ii spune Iubirii:

– Punem pariu ca ii despart?

Iubirea zice:

– Asteapta! Lasa-ma sa fac doar o incercare, iar dupa poti sa te apropii de ei oricat vrei si vom vedea atunci daca ii vei putea desparti.

Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit in ochi si a vazut cum intre ei s-a aprins scanteia. Dragostea s-a indepartat:

– Acum, e randul tau.

Despartirea a raspuns:

– Nu, acum nu pot face nimic. Acum inimile lor sunt pline de iubire. Voi veni mai tarziu.

A trecut timp. Despartirea s-a apropiat de casa lor si a vazut o familie tanara cu un copil. A sperat ca dragostea a trecut si, prin urmare, despartirea a trecut pragul casei. Dar, privindu-i in ochi, a vazut Recunostinta. S-a intors si a decis sa revina mai tarziu.

A mai trecut timp si Despartirea iar a inceput sa le de-a tarcoale, in casa se auzeau glasurile copiilor care isi intampinau tatal obosit dupa o zi de munca; iar mama ii privea cu dragoste. A sperat ca macar de aceasta data ii va putea desparti, pentru ca Iubirea si Recunostinta ar fi trebuit sa plece de mult din inimile lor, dar le-a citit in ochi Respectul si Intelegerea. Voi veni mai tarziu, si-a zis ea.

A mai trecut ceva timp. In casa lor si-a facut aparitia, inca o data Despartirea. Copii erau deja adulti, tatal cu parul carunt le explica ceva, iar sotia gatea in bucatarie. De aceasta data in ochii lor domnea Increderea. Iarasi a plecat dezamagita.

A mai trecut timp. Despartirea s-a reintors in aceasta casa, unde deja alergau nepotii, iar in fata caminului statea o femeie imbatranita. Și-a zis: Cred ca a venit si timpul meu. Iar in momentul in care a incercat sa priveasca in ochii femeii, batrana s-a ridicat si a iesit din casa. Despartirea a plecat dupa ea. Intr-un tarziu au ajuns la mormantul sotului.

Se pare ca am intarziat. Timpul a facut munca pentru mine. A privit in ochii inlacrimati ai femeii si a vazut in ei Amintirea, amintirea despre Dragoste, Recunostinta, Respect, Intelegere si Incredere¦

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *