A distruge credinta unui popor face parte din actul de cucerire

A distruge credinta unui popor face parte din actul de cucerire. 
 
N-ati simtit o stare de sugrumare a acestei tari, in ultimii 30 de ani. Etapizat. Nu vi s-a parut absurd ca acum 10-15 ani cineva punea o problema absurda, problema icoanelor? Asta era problema lui?
 
Daca se indeparteaza de conditia lui crestina, acest popor nu va putea sa se inteleaga pe sine.
 
De ce sa-ti fie frica, ca intr-un ocean de proxenetism ce vine de dincolo, sa-ti pastrezi aceasta inocenta, curatenie morala?
 
In ultimii 30 de ani s-au facut sacrilegii cu propria noastra fiinta, cat nu s-au facut in ultimii 2.000 de ani. 
 
Cum sa mai vibreze tineretul cand l-au scos din manuale pe Neagoe Basarab, Constantin Brancoveanu, Octavian Goga? Cand s-a relativizat istoria.
 
Mai exista un I.C. Bratianu sa puna la punct un ambasador al Americii sau al Germaniei, aia cu fete de pokemon, care au spus ca Basarabia e un stat de sine statator? Avem noi in spatiul politic ca nu avem pe cineva care sa spuna pana aici?
 
Dupa ce ne-au chinuit 1.000 de ani, dupa ce ne-au ciopartit in al doilea razboi, cum de vin asupra noastra…De a re-educa tineretul asta sa o ia pe culoare gresite? Unde ati mai vazut in istoria unui popor ca un tineret sa strige: vrem o tara ca afara, vrem spitale, nu catedrale? Ce vreti ma, o tara plina de spitale de psihiatrie? Sanatatea unui neam este credinta lui, acolo e imunitatea. P-orma vine sanatatea fiziologica.
 
In 30 de ani s-au luat bogatiile, padurile si acum ni se ia sufletul. Pentru ca au nevoie de robi. O tara asa de frumoasa trebuie condusa cu robi, iar robul nu are simtul proprietatii.
 
Klaus Iohannis, presedintele tuturor romanilor? Asta e buna s-o puneti pe burtiera. Acolo merge. 
 
Mai suntem palcuri de romani, crucificati de o populatie inconstienta. Cioran a spus ca nu e nevoie sa fugim dupa ea, dupa Cruce, ne-am nascut crucificati. Acum ar spune ca ne-am crucificat singuri, din interior ne-a iesit tumora: nu turcii, nu rusii, ci noi ne-am crucificata acum prin indolenta, prin indiferenta. Ce n-au reusit sa faca comunistii, au facut astia acum. Ne-au facut frumos, democratic, cu drepturile omului.
 
De ce n-au rigoarea polonezilor, a cehilor, a croatilor,a ungurilor? De ce? Miza nu-i atat de mare pe aceste tari ca pe Romania. Romania e cea mai frumoasa si bogata tara.
Nu-i vedeti cum roiesc deasupra Marii Negre, cu legea off-shore? Si cu Rosia Montana?

 

Dan Puric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *