Aducerea sfintelor moaste ale Sfantului Nectarie din Eghina in Bucuresti

Zilele acestea, cu ocazia sarbatoririi Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, pe data de 27 octombrie, avem ocazia sa ne inchinam la moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, Ocrotitorii Catedralei patriarhale, precum si la moastele Sfantului Ierarh Nectarie.
 
Moastele Sfantului Ierarh Nectarie, vindecatorul de boli au fost aduse ieri din Grecia de la Manastirea Sfantului Ierarh Nectarie aflata pe Insula Eghina.
 
Aducerea moastelor Sfantului Nectarie la Bucuresti vine ca un raspuns la evlavia tot mai mare a romanilor pentru ierarhul taumaturg, cunoscut ca ajutator al celor bolnavi de cancer.
 
Sfantul Nectarie Taumaturgul este unul dintre cei mai iubiti si mai cautati sfinti de catre toti credinciosii din Grecia de astazi. Pe langa faptul ca este un sfant contemporan, el atrage indeosebi prin multimea minunilor savarsite inainte, si dupa moartea sa. Foarte multe persoane care au venit sa se inchine la sfintele sale moaste, aflate la manastirea Sfanta Treime din insula greceasca Eghina, au plecat vindecate, dupa cum dovedesc miile de scrisori trimise de credinciosi. De cativa ani, o particica din moastele Sfantului se gasesc la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Odata cu asezarea raclei cu particele din moastele sale la Radu-Voda, au inceput sa fie consemnate si aici nenumarate minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *