Cate zile de post trebuie sa tinem inainte de a merge la spovedanie?

Cate zile de post trebuie sa tinem inainte de a merge la spovedanie?
 
Daca mergeti in a 40-a zi de post, 40 de zile. Daca mergeti in prima zi, o zi de post si, in urmatoarele 39 de zile, continuati postul. Cu alte cuvinte, cand e de postit, e de postit!
 
Ideea aceasta cu spovedania si postul de dinainte de spovedanie este una dintre, iertati-mi cuvantul prost, idolatrizarile legate de Ortodoxia noastra, una dintre falsele rigorisme pe care le-am impus, pentru ca sunteti, si aici zic si eu, ca fiul meu, piua, ca v-am prins, de foarte multe ori tentati sa ziceti: nu ma duc la spovedit, pentru ca am mancat azi dupa-masa nu stiu ce. Nu fac aia, ca¦
 
Daca e sa fim sinceri, trebuie sa recunoastem ca uneori ne mai si ascundem dupa rigorile astea, in incercarea de a sta cat mai departe de ceea ce trebuie sa facem. Postul trebuie sa te apropie de spovedit, iar spovedania trebuie sa te apropie de post. N-ai postit pana te-ai spovedit? Postesti dupa ce te-ai spovedit! N-ai postit pana te-ai impartasit? Te impartasesti si postesti! Sunt unele lucruri cu adevarat recuperabile in Biserica si, Slava Domnului!, postul este unul dintre ele.
 
Preot Conf. Dr. Constantin Necula, Crestinism de vacanta, Editura Agnos, Sibiu, 2011, p. 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *