Ce trebuie sa faca inainte de cununie cei ce au trait necununati?

Cei care au trait ani in sir necununati, chiar daca au trait fara sa se insele, ei nu se pot impartasi, iar ceea ce impart de pomana nu este primit inaintea lui Dumnezeu, deoarece traiesc in curvie, fara binecuvantarea lui Dumnezeu, nesocotindu-i poruncile. Pomenile stau pe loc pana ce fac Cununia.
 
Cei care au trait ani in sir necununati, daca se cununa, constata ca se cearta zilnic si traiesc greu imediat dupa cununie. Aceasta se intampla fiindca nu s-au spovedit de pacate, inainte de a face cununia. Trebuie sa se spovedeasca de pacatul acesta, sa spuna cati ani au trait necununati, ce pacate s-au facut in afara casatoriei, se spun si celelalte pacate. Deci se face o spovedanie generala, avand grija sa implineasca canonul dat de preot, pentru iertarea pacatelor.
 
Fara curatirea prin spovedanie cu pocainta, diavolul curviei care locuieste in ei, lucreaza sa-i desparta, dupa ce au facut cununia. Cununia este lucrarea dumnezeiasca, si satana se opune cununiei, el cauta sa-i aduca la situatia de la inceput. Dupa spovedanie, diavolul curviei trebuie sa plece de la ei, si vor trai in pace si armonie.
 
Cei care au trait ani in sir necununati, si vor sa se cunune, vor proceda, astfel:
 
– tin o saptamana post si fac spovedanie cu pocainta.
 
– se pastreaza curati, fara relatii, pana fac cununia.
 
– se imbraca in tinuta obisnuita de strada, ca nu mai este cazul de rochie de mireasa acum.
 
– vor veni cu lumanari obisnuite care se gasesc in Biserica, preotul le face slujba Sfintei Cununii.
 
In ziua cununiei tin post negru. Dupa sfintirea Tainei, pot manca. Se posteste pentru intarirea Tainei. Se procedeaza cu discretie. Nu se face petrecere. Masa care urmeaza dupa cununie, se ia cu cumpatare, cu sfintenie si bunacuviinta.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *