Cel mai scump lucru din lume

O poveste veche spune ca Dumnezeu i-a cerut unuia din ingerii Sai: Mergi pe pamant si adu-mi lucrul cel mai scump pe care-l vei gasi in lume!
 
Ingerul a mers strabatand munti si vai, mari si rauri in cautarea lucrului pretios. Dupa ani de cautari, ingerul a ajuns pe un camp de batalie si a zarit un ostas murind din pricina ranilor primite pe cand isi apara tara. Ingerul a luat o picatura de sange, a dus-o la tronul ceresc si a spus: Doamne, acesta este lucrul cel mai scump din lume. Raspunsul a fost: Cu adevarat, ingere, cantareste mult inaintea ochilor Mei sangele ostasului, dar nu acesta este cel mai scump lucru din lume.
 
Astfel ca ingerul a fost nevoit sa se intoarca din nou pe pamant pentru a afla ce i se ceruse. Si a gasit, pe un pat de spital, o asistenta care tragea sa moara de la o boala cumplita, contractata cand ii ingrijea pe cei suferinzi. Cand ultima suflare a iesit din trupul ei, ingerul a luat-o si a dus-o la scaunul judecatii, zicand: Doamne Dumnezeule, negresit, acesta este lucrul cel mai scump din lume. Parintele ceresc a zambit ingerului si i-a spus: Cu adevarat, ingere, jertfa pentru altii este foarte pretioasa inaintea Mea, dar nu acesta este lucrul cel mai scump din lume.
 
Ingerul s-a coborat inca o data pe pamant. A umblat peste tot. Si dupa mult timp, intr-o seara, ostenit de atata alergatura, s-a asezat langa o casa aflata intr-o padure. Din senin, a aparut un om cu o infatisare cumplita. Avea in mana o barda si venise cu gandul de a-l ucide pe stapanul casei. Apropiindu-se de locuinta dusmanului sau, raufacatorul a privit pe fereastra luminata. A vazut-o pe sotia celui cautat de el cum punea copilul ei cel mai mic in pat si il invata sa se roage, spunandu-i sa multumeasca lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile Lui. Privind scena, raufacatorul a uitat pentru ce venise. Si-a amintit de copilaria lui, cum mama il punea in pat si-l invata sa se roage lui Dumnezeu. Inima i s-a inmuiat si o lacrima i s-a scurs pe obraz. Ingerul a luat lacrima si a zburat bucuros la Dumnezeu, zicand: Cred ca am gasit ce cautam.
 
Dumnezeu a suras usor si a spus: Cu adevarat, ingere, Mi-ai adus lucrul cel mai scump din lume, lacrima de pocainta, care deschide portile cerului.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *