Cine are interzis in iad?

Parintele Sofronie a facut urmatoarea observatie unui ucenic de-al sau in timp ce erau impreuna in curtea manastirii ingrijindu-se de constructia noii biserici: Este un lucru anevoios sa zidesti astazi un altar de jertfa. Aceasta va asmuti toti demonii. A continuat apoi cu o anecdota pe care o stia din Rusia:

O persoana a ajuns in iad si voia sa zideasca acolo o biserica pentru a se putea ruga. Cu toate pacatele sale, Il iubea pe Dumnezeu si voia sa se roage. Asa ca a inceput sa caute un loc pentru a sapa fundatia. Atunci a venit un demon la el si l-a intrebat ce are de gand sa faca. Atunci el a raspuns:  Vreau sa construiesc o biserica pentru a ma ruga. Acest raspuns l-a bulversat pe demon, caci nu era cu putinta sa zidesti o biserica in iad. Asa ca a incercat sa-l impiedice sa faca acest lucru, dar nu a reusit, asa ca a chemat in ajutor si alti demoni, dar nici acestia n-au reusit sa-l opreasca. Atunci l-au chemat pe stapanul lor dupa care au adunat acolo o legiune de demoni pentru a-l arunca afara din iad pentru a nu putea zidi acolo o biserica.

Dupa care, parintele Sofronie a concluzionat: Tot la fel, noi zidim biserici pentru a transforma iadul in rai, dar, daca nu reusim, cel putin nu vom fi primiti in iad de demoni.

Stiu un om intru Hristos: Staretul Sofronie, isihastul si theologul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *