Cine iubeste mult, acela stie sa faca multe

Tot ceea ce mana ta gaseste cu cale
 
sa faca fa atat cat iti sta in putere. (Ecclesiastul 9, 10)
 
Fa tot ceea ce poti face, numai sta sa alegi, nu dispretui nimic. Toate cele intalnite pe drumul vietii le putem preface in lucruri utile. E uluitor cate lucruri poti face intr-o singura zi, daca ai dragoste si daca te apuci de lucru cu placere.
 
Intr-una din scrierile sale un ganditor spunea, pe buna dreptate ca timpul nu se compune numai din ore si minute, ci si din dorinte si iubire.
Cine iubeste mult, acela stie sa faca multe.
 
Intr-adevar, cei care se plang cel mai mult de lipsa de timp sunt lenesii, fiindca ajunge sa vrei pentru ca, in cel mai scurt timp, sa faci de doua ori mai mult decat atunci cand lucrezi in sila si cand incepi lurul fara tragere de inima. Aici, ca pretutindeni in viata, principalul motor este iubirea, dorinta sincera de a fac un lucru si de a-l ispravi cu bine.
 
Sa nu ne indoim ca Domnul ne va ajuta in ceea ce dorim sa facem cu buna intentie, daca ne vom apuca de treaba cu bucurie, punand in tot lucrul stradanie si iubire.
 
Extras din
Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului. Editura Sofia, Bucuresti 2008, p. 230-231

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *