Cu demonul nu e bine sa faci nicio afacere

Cum se poate lupta impotriva celor ce merg la vrajitor? Cum ne putem feri de farmece?
 
Noi, cu cei care merg la vrajitori nu ne luptam. Ce treaba avem cu ei? Cel mult le spunem de ce nu-i bine sa mearga la vrajitor. Vraja se face prin demon. Cu demonul nu-i bine sa facem niciun fel de afacere, sa nu avem niciun fel de relatie. Cum scapam de vraji? Cu rugaciune, binecuvantare: Binecuvanteaza Doamne pe cei ce ma urasc!, Binecuvanteaza Doamne pe cei care ma blestema!, Binecuvanteaza Doamne pe cei care imi vor raul!, iar rugaciunea pentru vrajmasi sa fie scrisa pe un biletel si tinuta in geanta si citita cat mai des. Luati mir sfintit de unde gasiti si miruiti-va cand plecati de acasa si veti fi inveliti cu darul Duhului Sfant de toate vrajile. Stropiti cu agheazma in casa. Faceti sfestanie cat mai des, nu trebuie mare pregatire. Dati cu aspiratorul si chemati parintele sa faca sfestania.
 
Vrajmasul ne stapaneste fie promitandu-ne bunatati, fie inspaimantandu-ne. Sa nu ne fie frica sa zicem asa: Doamne, si diavolii si vrajitorii sunt fapturile Tale, Tu esti Stapanul nostru, al tuturor. Și daca nu-mi e frica nu are ce sa mi se intample. Sa nu credeti in superstitii. Tot timpul sa va faceti Sfanta Cruce, dreapta si frumoasa, atingand trupul in locurile cuvenite, in mnumele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh. Noi ne mai grabim cateodata si se zice ca unde nu atinge crucea, atinge dracul. S-o facem cat mai corect.
 
Din Mestesugul bucuriei. Cum dobandim bucuria deplina, ce nimeni n-o va lua de la noi, Vlad Monahia Siluana, Editura Agaton, 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *