Daca doresti sa vezi rezultatele rugaciunii, inseamna ca te indoiesti de ele

– Daca cineva va astepta sa vada rezultatul rugaciunii sale, el nicicand nu le va vedea, pentru ca insasi inceputul rugaciunii, este gresit. Eu nu ma rog pentru a vedea un anume rod sau rezultat. Ma rog sa-mi fie iertare pacatele, ma rog pentru ca Dumnezeu sa ma miluiasca.
 
Dumnezeu ne da Trupul si Sangele Sau, ne iarta pacatele noastre, prin Biserica ne ofera harul Duhului Sfant. Prin urmare pentru noi este suficient sa cerem cu smerenie si simplitate mila lui Dumnzeu. Persoana smerita are incredere in Dumnezeu si nu se indoieste de faptul ca il aude Dumnezeu sau nu. Daca doresti sa vezi rezultatele rugaciunii, inseamna ca deja te indoiesti de ele. Și dearece Dumnezeu nu vrea sa ne raneasca prin propria noastra mandrie, el ascunde roadele rugaciunilor noastre. Este posibil ca El ni le va dezvalui atunci cand ne vom smeri, cand ne vom putea bucura de roadele rugaciunii, chiar si fara sa ne dam seama.
 
Un staret i-a spus unui calugar, care mereu vroia sa-si vada roadele rugaciunlor: Esti asemenea unui om care a plantat o samanta in pamant si in fiecare zi o dezgroapa sa vada daca a incoltit. Lasa samanta in pamant, ud-o, ai grija de ea, si ea neaparat va da roade.
 
Mitropolitul Athanasie de Limassol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *