Daca dragostea inca nu a venit la noi inseamna ca nu suntem pregatiti pentru ea

Probabil, toti oamenii care nu iubesc inca vor sa se indragosteasca, insa nu toti stiu ce trebuie sa faca in acest scop. Adeseori facem confuzie intre cautarea dragostei si cautarea omului obiect al dragostei, si credem ca nu am gasit fiindca am cautat in mod gresit. La unii, mai ales cand ajung la o anumita varsta, cautarea omului potrivit se transforma intr-o obsesie – si cu cat aceasta nazuinta devine mai incrancenata, cu atat scad sansele de indragostire.
 
Problema este ca uitam o lege importanta a vietii: NIMIC NU E INTÂMPLĂTOR. Aceasta nestiinta, in combinatie cu lenea si cu alte vicii, reprezinta cauza pentru care oamenii viseaza sa dobandeasca felurite bunatati ale vietii fara nici un temei si fara efort. Ei cred in noroc si in ghinion, iar ei insisi nu sunt atat de fericiti, fiindca au avut mai putin noroc.
 
Aceasta ratacire priveste indeosebi tema dragostei, fiindca, intr-adevar, inceputul dragostei, indragostirea, vine la noi fara sa depunem eforturi vizibile. De aici apare iluzia ca dragostea nu este deloc legata de vointa noastra, intrucat nu poti sa te indragostesti fiindca asa vrei.
 
Da, nu te poti indragosti fiindca asa vrei, dar poti sa pregatesti in sufletul tau terenul proprice venirii dragostei si poti cultiva mladita indragostirii, udand-o, hranind-o si ocrotind-o, in asa fel incat ea sa creasca si sa devina dragosta adevarata. La fel ca in orice alta privinta, si in dragoste principalul depinde de noi. Suntem fiinte libere. Ni s-a dat tot ce ne trebuie ca prin propriile eforturi, prin propria vointa, sa primim aceasta fericire a dragostei reciproce.
 
Potrivit legii acesteia, primim un lucru sau altul, inclusiv dragostea tocmai atunci cand suntem pregatiti pentru el. Daca dragostea inca nu a venit la noi inseamna ca nu suntem pregatiti pentru ea.
 
Judecati singuri: daca nu suntem pregatiti pentru dragoste, dar in loc sa ne pregatim, cautam omul potrivit pot cautarile acestea sa ne apropie de dragoste fie si cu un singur milimetru? Bineinteles ca nu, iar atunci cand cautam omul potrivit apropiindu-ne fizic de fiecare candidat, nu numai ca nu ne apropiem de dragoste, ci ne departam de ea cu pasi de sapte poste. De ce? Despre asta am vorbit in capitolul despre virginitate.
 
Calea corecta este intotdeauna calea de mijloc, evitarea extremelor. In ce priveste comunicarea, nu trebuie sa ne inchidem in noi, evitand orice relatie si comunicare, dar este categoric nepotrivit sa facem cunostinta prea indeaproape.
 
Pe langa masura in care comunicam exista insa si momente mai importante ale pregatirii sufletului pentru a iubi. Dintre acestea face parte si depasirea tendintei spre dependenta, despre care am vorbit mai sus, si nazuinta de a iubi, nu de a fi iubit, si nazuinta de a cladi o familie trainica, de a avea copii, si pazirea propriei curatii, si alte momente despre care vor vorbi autorii nostri in acest capitol.
 
Dragostea adevarata, Taina Dragostei inainte si dupa casatorie; Editura Sophia; Bucuresti, 2012, pag. 99-100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *