Dar Tu unde ai fost cand mie imi era asa de greu?

Duhul nostru petrece intr-o stare de incantare plina de multumire cand ni se descopera Sfanta Taina ce depaseste mintea zidita: Dumnezeul cel Viu, Caruia poti sa-I spui Tu.
 
Maretia Lui ne infricoseaza, smerenia Lui ne cutremura. Si oricat ne-am inalta noi, din rasputeri, in atragerea noastra catre El, cu bucurie simtim procesul inaltarii, dar in acelasi timp El ne apare din ce in ce mai de ne-ajuns. Se intampla sa ajungem la neputinta si ne cuprinde o oarecare deznadejde, ne vedem gata a cadea ‒ si dintr-odata El, total neasteptat, este cu noi si ne imbratiseaza cu dragoste. Dumnezeu este uimitor de paradoxal. Sufletul este gata sa-L intrebe: Dar Tu unde ai fost cand mie imi era asa de greu?, insa, vazandu-L cu sine, nu poate sa-si rosteasca intrebarea.
 
Intelesul parasirii de catre Dumnezeu este sa ne arate ca nu suntem inca gata, ca inca nu ne-am savarsit calatoria pana la capat, ca avem inca a trece prin nevointa unei mai mari desertari: a bea pana la fund paharul pe care El l-a baut (Matei 20, 22).
 
Si astfel, intr-o cucernica teama si in lumina nadejdii ce se intareste, sufletul se smereste si se adanceste bucuria inimii pentru inmultirea cunoasterii cailor lui Dumnezeu, Mantuitorului nostru.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *