De ce esuiaza multe casatorii?

Ce aduce fericirea unui camin? Mai ales lucrurile mici. Cand copii vin de la scoala si vor sa-ti spuna ceva, lasa totul si asculta-i, chair daca se arde prajitura in cuptor. Caci daca nu asculti lucrurile marunte, pe care copii vor sa ti le spuna acum, mai tarziu, cand vor avea probleme mari, nu vor mai veni la tine. Copiii nu au nevoie de jucarii mari, ci de lucruri mici cum ar fi timpul: timp de ascultat, timp de inteles, timp de ajutat, de indrumat.
 
De ce esuiaza multe casatorii? Mai ales de la lucrurule mici. Mici acte de amabilitate si consideratie pe care le facem unul pentru altul, micile aniversari si daruri, cuvinte de apreciere si lauda reciproca, toate aduc acele amintiri placute de care are nevoie orice casatorie daca vrea sa prospere. Daca lucrurile mici sunt acele care destrama o casnicie incetul cu incetul, tot lucrurile mici sunt cele care o zidesc si intaresc.
 
De multe ori unii dintre noi simtim ca ar trebuiu sa facem lucruri marete pentru Hristos ca sa-I fim pe plac, dar uitam ca insusi Hristos a spus ca si un pahar de apa rece dat in numele meu va avea plata sa. Chiar si lucrurile marunte facute cu dragoste, cum ar fi vizitarea unui bolnav, le socoteste asa de insemnate, incat zice : Mie Mi-ati facut!
 
Extras din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *