Doamne! Tu toate le stii. Fa cu mine precum voiesti!

Multumiti Domnului pentru mila Lui si nu o refuzati din mandrie.
 
Nu va apucati sa-i invatati pe altii, caci aceasta este uneltirea vrajmasului, care v-a tinut sub tutela pana de curand si v-a impins acum dintr-o ratacire intr-alta. Acum el a inventat pentru dumneavoastra alta momeala, ca sa va abata de la calea mantuirii. Amintiti-va din ce bezna v-a chemat Domnul si tineti minte ca mintea dumneavoastra nu a putut sa faca altceva decat sa va duca pe caile pierzarii. Domnul nu v-a insarcinat sa-i mantuiti pe altii, caci ii mantuieste El Insusi pe caile stiute numai de El. Iar dumneavoastra urmati-va calea purtand cu rabdare epitimia bolilor si multumind pentru ea lui Dumnezeu.
 
Rugati-va mai des cu rugaciuni scurte: Doamne, binecuvanteaza!, Doamne, ajuta!, invatandu-va sa le faceti pe toate in viata cu binecuvantarea si ajutorul lui Dumnezeu. Ba sa primiti in inima si aceasta rugaciune: Doamne! Tu toate le stii. Fa cu mine precum voiesti. Amin!.
 
Binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie asupra dumneavoastra! Urarea mea este sa va tineti tare de nepretuitul margaritar al credintei pe care vi l-a daruit Dumnezeu.
 
Din Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povatuiri pe drumul crucii, Editura de Suflet, Bucuresti, 2013, p. 103

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *