Dragostea adevarata depaseste totul

Aceasta inseamna ca iubirea matura si adevarata va rabda toate, va depasi orice dificultati si piedici.
 
In povestile care trateaza problema casatoriei, iubirea este strans legata de tema incercarilor, a dificultatilor pe care cei doi soti trebuie sa le depaseasca. Acesta este finalul tipic al povestilor populare: dupa ce se confrunta cu pericole de moarte, trec prin apa si foc, dupa ce isi depasesc si isi rascumpara greselile, cei doi soti se regasesc unul pe celalalt.
 
Viata reala a sotilor este plina de incercari pe care, daca le depasesc, cei doi devin cu adevarat un singur trup.
 
***
In legatura cu aceasta, vreau sa mentionez un exemplu:
 
Natasa si Alexei s-au casatorit devreme, imediat dupa scoala. La varsta de douazeci de ani ei aveau deja doi copii: gemenele Ira si Larisa. Casnicia lor era linistita si prospera. Cei doi aveau apartamentul lor, Alexei lucra, iar Natasa se ocupa cu mare drag de treburile casei. La un moment dat, viata le-a dat o incercare foarte grea: Alexei a fost lovit de o masina. Tanarul barbat zacea la pat, iar prognosticul medicilor era pesimist: va ramane infirm si imobilizat la pat pentru totdeauna. Desi i-a fost foarte greu, aceasta tragedie nu a invins-o pe Natasa. Nu s-a indoit nici o clipa ca va ramane in continuare cu sotul sau. Toata lumea care o cunostea – prieteni, fosti profesori – insista sa o convinga ca, mai devreme sau mai tarziu, ea va trebui sa-si aranjeze viata. Tu esti inca tanara, iar el este infirm! – o compatimeau ei. Oare vrei sa-ti irosesti tineretea?
 
 
Esti o femeie frumoasa si multi intorc privirile dupa tine. Era adevarat. Natasa era frumoasa si la chip, si la suflet. Eu am ales deja, le raspundea femeia raspicat.
In cele din urma, nici un binevoitor nu a mai indraznit sa deschida gura. Timp de opt ani, Natasa l-a ingrijit cu daruire pe Alexei. Opt ani! Fetele cresteau. Femeia lucra si nu se mai intalnea deloc cu prietenii ei pentru ca nu avea timp. Natasa nu se incredea in medicii care il tratau pe Alexei; cauta mereu un specialist care sa-l puna pe picioare. Si a gasit! Credinta nestramutata a femeii in vindecarea sotului, devotamentul si dedicarea cu care isi ingrijea familia nu au fost zadarnice. Alexei s-a vindecat. In prezent, el este sanatos si implinit. Desigur, acesta este si meritul Natasei – femeia care stie sa iubeasca.
 
***
Prin urmare, dragostea adevarata depaseste totul – necazuri, pierderi si boli. Rasplata pentru dificultatile depasite este dobandirea intimitatii adevarate in relatia cu persoana iubita, care nu poate fi inlocuita cu nimic altceva.

Ce trebuie sa stii inainte de casatorie – Elena Morozova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *