Fetele se poarta ca niste curtezane…

Maica Siluana, Vreau sa va cer sfatul in problema mea. Am 22 de ani, si anul acesta trebuia sa fac nunta, dar nu a mai fost asa, pentru ca fostul meu prieten a spus pur si simplu intr-o dimineata ca nu mai vrea sa fie cu mine si sa anulam totul. Ca nu ma mai suporta langa el, si nu a fost singurul care mi-a spus asta. Acum am eu acest sentiment, nu pot avea un prieten mai mult de doua luni. Nu stiu ce se intampla cu mine, nu mai am incredere in nici un baiat, tot timpul am impresia ca isi bat joc de mine si atat. Am fost la biserica, mi-am facut slujba, dar nimic. Nu mai stiu ce sa fac, credeti-ma, simt ca innebunesc. Cum sa ma fac placuta? Cum sa vorbesc cu ei? Ce sa fac? Va multumesc ca m-ati ascultat si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
 
Doamne ajuta.
 
Andreea
 
Draga mea Andreea
 
Iti multumesc si pentru intrebare si pentru ca ai vrut sa public intrebarea si raspunsul pe site. Il rog pe Domnul sa ne lumineze, pe mine sa-ti raspund dupa voia Lui, si pe tine si pe cei ce vor mai citi, sa primiti raspunsul ca de la El.
 
Draga mea fetita, din mesajul tau reiese ca atunci cand ultimul tau prieten ti-a spus acele cumplite cuvinte erai langa el in acelasi pat. Si ca ai mai fost in aceasta situatie si cu alti baieti. Daca am inteles bine, ai fost in relatii intime cu toti acesti prieteni ai tai, incercand sa te casatoresti. Probabil ca si ei spuneau acelasi lucru. Sau nu spuneau, dar sperai tu ca asta vor. Ba mai credeai ca te iubesc de vreme ce-ti dadeau atata atentie si chiar dadeau dovada de ardoare cand voiau sa ajunga cu tine in pat. Aici, din cate imi povestesc fetele care s-au trezit din iluzia iubirii fulgeratoare, vinovat nu este atat barbatul, care nici macar nu minte in acele clipe, ci doar se lasa in voia gesturilor dictate de efervescenta hormonala starnita si de indrazneala fetelor care se ofera, ci fata care accepta sa se minta, care refuza sa vada adevarul si crede ca poate asta e iubirea. Si mai crede biata fata ca, de vreme ce acum l-am facut sa simta ce simte, il voi face si alta data. Si mai crede ca efervescenta lui e pentru ea, si nu pentru propriile simtiri excitate!
 
De ce e vinovata fata si nu baiatul? Pentru ca fiziologia feminina e diferita de a barbatului. Barbatul produce multe semincioare si presiunea de a le elibera din stramtoarea trupului e mult, mult mai mare ca la femeia care are o singura samanta pe luna si aceea pleaca singura din trup daca nu-si implineste menirea. In plus, femeia are un organ special prin care simte cand interesul barbatului e pur trupesc si se retrage, fuge, pentru ca se simte amenintata sa fie folosita ca un obiect de consum, ca obiect de satisfacere a acelei porniri atat de violente. Daca nu fuge, barbatul primeste confirmarea ca femeia e dispusa sa se ofere fara pretentii sau contra unui pret care nu este dragostea pe care el n-o are. Apoi, cand femeia ii reproseaza barbatului ca se simte lovita sau umilita de comportarea lui de dupa satisfacerea poftei, acesta se va simti, pe buna dreptate, agresat si pacalit pentru ca ea nu i-a spus nimic din asteptarile ei inainte. Dimpotriva, l-a sarutat, s-a lipit de el, l-a atins, l-a lasat s-o atinga si sa-si trezeasca poftele¦ Cuvintele de dragoste din acele momente nu sunt pentru ei decat excitante. Si nu e vina lor¦ Fetele se poarta ca niste curtezane. Nu judec, ci plang. Plang pentru ca fac asta si cele care nu sunt cu adevarat curtezane. Daca ar fi curtezane, relatiile acestea de dragoste libera ar dura mai mult. Sunt multe relatii care dureaza, in ciuda pacatului, dar acolo intelegerea este mutuala, nimeni nu cere altceva decat ofera celalalt si, cand oferta scade, cuplul se desparte si pleaca pe piata cautand fiecare alt partener fara pagube sentimentale!
 
Tu insa, copil drag, nu asta cauti, nu asta ai cautat. Tu cauti un sot. Nu-l vei gasi daca te vei deghiza in curtezana! Nimeni nu se insoara cu o curtezana. Un barbat poate fi indragostit de o curtezana. Poate fi robit de ea, se poate sinucide din cauza ei, dar nu se poate casatori cu ea!
 
Ma intrebi cum sa te faci placuta? Ma intreb, la randul meu, ce astepti de la mine? Ceva tehnici intru ale erotismului? Eu nu ma pricep si nici nu cred ca ai nevoie, de vreme ce ai fost placuta de mai multi baieti si ai reusit sa-i tii langa tine chiar cate doua luni¦ Eu cred ca ai nevoie sa inveti sa-I fii placuta lui Dumnezeu si sufletului tau. Cred ca ai nevoie sa faci ceva sa te impaci cu propria-ti constiinta si cu Dumnezeul Iubirii. Aici pot sa-ti spun ce sa faci: pocaieste-te! Pocaieste-te de greselile tale, de pacatele tale, uraste pacatul curviei si minciuna ca prin el vei gasi iubirea de care ai nevoie. Invata sa-ti vindeci sufletelul prin iertare si invata mestesugul Bucuriei Sfinte. Spovedeste-te, mergi la Biserica pentru intalnirea cu Dumnezeul Iubirii, fii ascultatoare de poruncile Lui si primeste viata pe care ti-o da El. Vei descoperi atunci ca in acesti curvari de ocazie se afla barbati care tanjesc dupa dragoste si statornicie, care sunt doritori sa se casatoreasca si care cauta fete serioase, nu numai frumoase si atragatore. Fii serioasa, fetita mea si vei afla baietei seriosi in chiar acesti desfranati! Si cand va veni spre tine cineva, lasa-i timp si loc, mai ales loc, sa te vada, sa te descopere, sa te cunoasca, sa te iubeasca pe tine anume. Si roaga-te in vremea aceea ca Domnul sa va ajute sa cautati la El iubirea pe care n-o puteti oferi!
 
Te rog sa ma ierti pentru duritatea raspunsului, dar de-l vei primi asa cum ti l-am dat, cu nadejde in ajutorul lui Dumnezeu pe care-l cereai la sfarsitul mesajului tau, vei afla calea spre Bucuria pe care o cauti. Esti inca un copil! Pune ASTÄ‚ZI inceput nou, fa ce te-am invatat si sarbatoarea Nasterii Domnului te va afla in Bucuria pe care ne-o aduce Domnul si pe care nimeni nu o poate lua de la noi!
 
Cu dragoste si incredere,
 
M. Siluana
 
sfintiiarhangheli.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *