Intamplarea unui tanar necredincios la mormantul Parintelui Arsenie Boca

O tanara care se marturiseste la mine a fost insotita de un tanar necredincios pana la Prislop, ca era si el curios ce e pe acolo. Si fata s-a intalnit cu niste colegi, au cumparat carti despre Parintele, le-au impartit intre ei, s-au inchinat aceia la mormant si s-au rugat.
Si dupa asta, i-a spus fata prietenului cu care venise: Hai sa te inchini si tu!. La care tanarul a raspuns nervos ca el nu e nebun sa se inchine la cruci si la morminte. Si au plecat cu masina. Au mers vreo trei ore si jumatate si cum s-au invartit, cum au facut, ca tot in curtea manastirii au ajuns. Apoi fata, avand si ea carne de sofer, a luat volanul. S-au mai invartit inca o ora si jumatate si tot in curtea manastirii au ajuns.
 
Atunci baiatul acela s-a dat jos din masina, s-a dus, s-a inchinat si dupa aceea au mers ca vantul pana la Bucuresti. E intamplare de anul acesta, m-a sunat fata aproape de miezul noptii, ca sa-mi spuna ce au patit.Fragment dintr-un interviu cu Parintele Pantelimon Munteanu (ucenic al Parintelui Arsenie Boca), din 14 august 2012,
 
publicat in cartea Parintele Arsenie Boca,
 
Taina Casatoriei, Sfanta insotire intru purtarea crucii si vederea luminii de pe Tabor, Editura Cristimpuri, 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *