Intoarce-te la Dumnezeu, caci Dumnezeu te asteapta

Parinte, spuneti-ne un cuvant despre razboiul nevazut!
 
Cand faceti rugaciunea sunt mii de ganduri care va asalteaza. Cand stai la televizor in fata unui film, doua ceasuri nu te misti de acolo si mintea ta nu mai fuge. Stai acolo si te uiti la ce se intampla.
 
Dar incearca sa spui Tatal nostru si ai sa vezi ca o mie de ganduri o sa iti treaca prin minte. Tatal nostru il spui intr-un minut si-ti trec o mie de ganduri prin minte¦ Zici ca nu sunt ganduri pacatoase? Este adevarat, unele ganduri nu sunt pacatoase, pentru ca demonul vrea sa faca orice din tine, numai sa nu spui rugaciunea.
 
In timp ce spui painea noastra cea de toate zilele, iti vine in minte ca nu ai luat paine de la magazin, sau te intrebi cat o fi ceasul, sau daca afara ploua, sau ninge, sau e soare. O mie de ganduri inocente, dar ele toate au rolul satanic de a te indeparta de la atentia rugaciunii.
 
Asa ca nu spuneti: gandurile mele au fost ganduri simple, copilaresti. Sunt copilaresti, dar substratul lor este foarte adanc. Cele mai multe fapte pe care le facem noi sunt fapte rele. Mai putine sunt cele bune, pentru ca raul este foarte imaginativ. Uita-te la un om rau cate nascoceste ca sa faca rau, cata elaborare mintala iroseste ca sa-si inchipuie raul, cate mijloace are prin care face pacatul, prin care loveste¦ Pe cand omul bun este foarte simplu. El stie ca face binele si il face. Nu se omoara ca sa inventeze tot felul de sisteme ascunse si subterane.
 
Intoarce-te la Dumnezeu, caci Dumnezeu te asteapta.
 
Extras din Parintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, 2009, p. 43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *