Mai mergeti la biserica. Va mai desfundati urechile¦

Nu mergem la biserica pentru ca ascultam niste cantari pe care nu le intelegem si o predica ce nu ne invata despre Dumnezeu. Ce parere aveti?
 
Rau faceti! De parca la scoala intelegeati tot! Am sa va spun o poveste pe care o zicea Inaltpreasfintitul Antonie, despre un calugar care s-a dus la manastire. Si la un moment dat, ii zice staretului: Parinte staret, nu ma mai trimite pe mine acolo-n beseareca. Popa cela – popa cela fiind colegul lui de ciorbica la pranz, sara – zace de nu intaleg nimic. No, ma fiule, zi ce vrei sa faci. Vreau sa lucru la gradina, zice. No, bun! Vezi ca-i acolo sita aia mare, cu care scoatem balegarul. No, du cu sita apa la varza.
 
Ä‚sta isi zice: S-o smintit parintele staret. Dar fiind ascultarea filocalica, s-o simtit profund atins de aceasta si a inceput sa care cu sita apa. Si in fiecare zi uda curechiul. Si azi asa, maine asa, varza se usca, popa nu se dumirea. Mere iar la staret: Parinte staret, ce facem?! Ai inteles de ce te-am pus sa cari apa? Nu. Mai cara, atunci. Mai cara asta o zi, doua, trii. Merge iar la parintele staret: Parinte staret, n-am inteles nici acum. Mai cara, frate, pana intelegi. Varza aproapeperduta cu totul! A treia oara, zice: Ptiu, ce prost am fost! Parinte staret, binecuvantati sa ma intorc in biserica. Dar de ce? Pai am inteles. Cand am luat sita din cui, erau gaurile infundate de la ce carasem inainte. I-o trebuit cateva bai ca sa inceapa sa se desfunde si sa fie ceea ce este. Mai mergeti la biserica. Va mai desfundati urechile.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *