Minunea prefacerii omului pamantesc in om duhovnicesc

La nunta din Cana nu era vin de ajuns. Nascatoarea de Dumnezeu a vazut oaspetii mirati, iar pe stapanul casei rusinat si, impinsa de mila si impreuna-patimire, ea a cerut sfat sau ajutor de la Fiul sau, zicand: Nu mai e vin. La care Iisus i-a raspuns: Ce este Mie si tie, femeie?. Dar de ce a zis Domnul femeie, nu mama? Ca in acea clipa sa arate mai deslusit deosebirea dintre gandurile Lui si gandurile ei. Caci daca zicea mama, nu am fi luat aminte atat de mult la cuvintele de mai sus, nici nu am fi simtit atat deosebirea dintre gandurile lor din acea clipa.
 
Lui Petru a trebuit sa-i dea o lectie mult mai tare, zicandu-i: Mergi de la Mine, satano! Ca nu ale lui Dumnezeu, ci ale oamenilor cugeti!. Iar daca i-ar fi zis: Mergi de la Mine, Petre (sau omule)!, nici Petru, nici noi n-am fi bagat de seama prapastia care il despartea de Domnul. Oare Nascatoarea de Dumnezeu L-a inteles atunci pe Fiul sau, si oare a primit invatatura? Pe deplin, caci indata a incetat sa Il mai sfatuiasca pe Cel ce sfatuieste si sa-L calauzeasca pe Calauzitor, ci s-a intors cu supunere si smerenie la rolul ei: ca la oameni sa-I pregateasca Lui cale. Drept aceea, ea se intoarce catre cei ce slujeau si le graieste: Orice va va spune, sa faceti. Si cand cei ce slujeau au facut tot ce le-a spus El, ea impreuna cu toti astepta, cu sufletul cutremurat, neasteptatul.
 
Sa o ascultam si noi pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, frate! Sa facem tot ce ne-a poruncit Fiul ei. Sta in puterea noastra. Iar cand vom face ceea ce ni s-a spus, sa asteptam, cu cutremur, neasteptatul. Si anume, sa asteptam minune de la El: minunea prefacerii omului trupesc in duhovnicesc, a celui pamantesc in ceresc, a apei in vin.
 
Pace tie si bucurie de la Domnul!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *