Motivul pentru care Steve Jobs nu si-a lasat copiii sa foloseasca iPad-uri

In cadrul unui articol al ziarului The New York Times, reporterul Nick Bilton a declarat ca l-ar fi intrebat mai demult pe Jobs: Cu siguranta copiii dumneavoastra sunt indragostiti de iPad, nu-i asa?
 
Nu au folosit niciodata astfel de gadgeturi. La noi acasa avem grija sa limitam expunerea copiilor la tehnologie. In special in Silicon Valley, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevarat trend printre randurile directorilor si inginerilor IT care isi protejeaza odraslele de efectele tehnologiei. Mai mult, isi trimit copiii la scoli non-tech, asa cum este Scoala Waldorf din Los Altos, care elimina complet folosirea computerelor in procesul de educatie, concentrandu-se exclusiv pe metodele clasice de predare si invatare”, a explicat Jobs.
 
Chris Anderson, dierctorul executiv al al companiei 3D Robotics explica motivele pentru care cei care lucreaza in astfel de industrii isi tin copiii la adapost de cele mai noi inventii.
 
Actionam asa pentru ca am asistat la pericolele tehnologiei din prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, asa ca nu vreau ca si copiii mei sa fie afectati, a declarat Anderson.
 
Daca adultii au devenit dependenti de iPhone sau alte astfel de gadgeturi, e normal sa ne gandim ca cei mici se pot dezvolta cu probleme daca sunt inconjurati de astfel de aparate. Fie ca vorbim despre probleme de anxietate sau comunicare, ori chiar afectiuni fizice, probleme de ochi si dureri de cap.
 
Asadar, data viitoare cand mai reflectezi asupra modului in care ai vrea sa-ti educi copiii, recomand sa te gandesti bine daca atunci cand le inmanezi un gadget le faci un bine sau, mai degraba, un rau. In loc sa-i educi de mici in spiritul tehnologiei, poate ar fi mai bine sa-i scoti de mana afara si sa te joci cu ei la aer liber.
 
S-ar putea sa te urasca acum pentru asta, dar cu siguranta vor ajunge sa-ti multumeasca mai tarziu. Sunt convins ca, odata cu inaintarea in varsta, cu totii regretam timpul pierdut in lumea virtuala, timp pe care l-am fi putut petrece bucurandu-ne de natura, de soare si de compania oamenilor in carne si oase, si nu a eroilor din jocurile video.
 
sursa secretele.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *