Numai Duhul Sfant poate tine legatura dragostei intre persoane

Pentru cei care vor sa stie daca se potrivesc: NU VÄ‚ POTRIVITI! Doar Duhul Sfant poate potrivi oamenii.
 
Am citit undeva ca numai Duhul Sfant face ca doua persoane sa se inteleaga, numai Duhul Sfant poate tine legatura dragostei intre persoane.
 
Restul e¦ nimicul creaturii si nimicul omenesc care nu valoreaza¦ nimic. Adica nu conteaza deloc daca ne potrivim acum, cateva saptamani sau luni. Noi nu suntem egali nici cu noi insine, ne schimbam de la o zi la alta. Cum am vrea sa stim daca cel de langa noi va mai fi la fel ca acum peste cateva luni sau un an? Cu siguranta noi vom fi altii si el/ea va fi altul/alta.
 
Daca ne potrivim acum, astazi, cine ne poate garanta ca ne vom potrivi la fel si maine sau toata viata?
 
O relatie nu merge de la sine. Trebuie sa lucrezi asupra ta si asupra celuilalt si asupra relatiei, trebuie sa ingrijesti dragostea ca pe o floare, sa ii schimbi pamantul, sa ii rupi frunzele uscate si sa o uzi la timp cu apa suficienta.
 
Si mai am o credinta: daca iubesti pe cineva cu adevarat, nu te intereseaza daca te potrivesti, pentru ca de obicei nimeni nu se potriveste cu nimeni, de aceea in slujba Cununiei preotii se roaga pentru buna intelegere sufleteasca si trupeasca.
 
Parintele Arsenie Papacioc a scris foarte frumos despre casatorie ca nu stii ce anume te atrage la o fata sau la un baiat, e taina lui Dumnezeu, pentru ca omul e o persoana si persoana e taina. Niciodata nu l vei cunoaste indeajuns pe celalalt, toata viata ti se va mai descoperi cate ceva, ceva nou care sa te bucure, daca va fi Duhul Sfant intre voi. Asta pentru ca omul e o taina si Dumnezeu respecta taina omului. De ce oamenii nu respecta taina semenilor lor si vor sa distruga taina, incercand sa se cunoasca? Cunoasterea nu are sfarsit decat in imparatia lui Dumnezeu, daca e Duhul Sfant intre noi.
 
Eu nu ma potrivesc nici cu mine, de la o zi la alta, daramite sa ma potrivesc cu alta persoana?
 
POTRIVIREA E IMPOSIBILĂ OMENESTE, fiecare are neputintele lui, iar daca il iubesti pe celalalt, astea nu mai conteaza. DOAR DUHUL SFÂNT NE AJUTĂ SĂ NE POTRIVIM!
 
Apoi cum zicea Maica Siluana intr-o conferinta, dupa saptamana oarba si luna de miere, incepe anul de fiere, in care abia atunci incepi sa-l descoperi pe celalalt cu adevarat, pentru ca in saptamana oarba nu se vedea bine. Toate relatiile sunt numai miere la inceput, dar cand incepi sa vezi neputintele celuilalt, dai inapoi. Si o iei de la inceput cu altul/alta, si vei descoperi alte neputinte. Dar harul Duhului Sfant de la Cununie ne ajuta sa ducem si neputintele celuilalt.
 
Orice potrivire fara Duhul Sfant si fara harul Sfintei Cununii este inselatoare.
 
sursa http://tainacasatoriei.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *