Omului care se roaga nu i se intampla nimic rau

De gandurile noastre depinde ce si cum traim. Cu conditia sa fie ganduri bune.
 
Dar pentru a avea gandul cel bun, e nevoie sa indepartam sursele de urat si de rau din viata noastra. Altfel, lupta devine foarte grea si riscul de a o pierde foarte mare.
 
Parintele Dumitru Staniloae spunea: „Nu incerca sa schimbi lumea, schimba-te pe tine, o particica din lume va deveni mai buna si prin asta va beneficia intreaga omenire”. La fel este si cu gandurile. Gandul meu bun ajuta ca intreaga lume sa fie mai buna, iar gandul meu rau face mai rea intreaga lume. Noi suntem inconjurati de o lume nevazuta, o lume a duhurilor, bune si rele. Duhul rau vine cu un gand rau la mine, il primesc si atunci chiar se petrece raul acela.
 
Deci, ne atragem raul prin gand. Sa respingem orice gand rau: „Nu mi se intampla nimic rau, Dumnezeu are grija de mine, sunt sigur de asta”. Si daca mi se intampla, totusi, sa fiu constient ca e un semn de la Dumnezeu ca am gresit ceva. Cea mai buna aparare este tot rugaciunea. Cand ne incepem ziua, sa ne inchinam si sa cerem lui Dumnezeu, sfintilor si ingerului pazitor, sa aiba grija de noi si astfel sa alungam orice frica. Daca ne-am incredintat viata in mainile Domnului, de ce sa ne mai temem? Eu, personal, sunt absolut convins ca omului care se roaga dimineata nu i se intampla nimic rau.
Extras din interviul cu parintele Clement Paunescu, staretul Manastirii Slanic din Arges

Mai multe despre rugaciune 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *