Parinte, sunt obligat sa lucrez Duminica

Parinte, sunt obligat sa lucrez Duminica, ca daca nu, imi desface contractul de munca! Hai sa va spun un lucru! Nu va suparati; banii care ii castigati Duminica, sa-i dati la saraci! Ca este mai mare milostenia decat tinerea unei zile.
 
Ati vazut voi cand Mantuitorul a vindecat pe femeia cea garbova de optsprezece ani in sinagoga? Ati vazut ca vine mai-marele sinagogii si cu ravna legii se fatarniceste? Nu putea lovi pe Hristos cu cuvantul, ca-i omora lumea, ca lumea tinea la Hristos. Auzi ce spune fatarnicul: Sase zile sunt in care trebuie sa se lucreze; in acestea veniti sa va vindecati, dar nu in ziua sambetei! (Luca 13, 14). Mantuitorul nu l-a mai rabdat: Fatarnice! Caci una avea in inima si alta in gura. Acela-i fatarnic, care are una pe limba si alta in inima.
 
Fatarnicia este mai rea decat toti dracii! Ai vazut ca apostolii in ziua sambetei smulgeau spice si mancau si cate minuni nu au facut in ziua sambetei, ca sa rastoarne parerea acelor sambatari, care voiau sa-si faca dreptate. Ce? Sambata s-a facut pentru om, nu omul pentru sambata (Marcu 2, 27). Deci voi, daca sunteti fortati de imprejurari sa lucrati, lucrati cinstit, corect si sa nu furati. Nu-i voie sa furi nici de la stat, nici de la nimeni.
 
Extras din Ne vorbeste parintele Cleopa, Editura Manastirea Sihastria, Vol.7, p.136-138

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *