Parintilor, educati-va copiii sa fie recunoscatori si multumitori!

 
Feriti-va de oamenii nerecunoscatori! Daca vedeti un om nemultumitor, rugati-va pentru el fara ca sa-l judecati. Parintilor, educati-va copiii sa fie recunoscatori si multumitori! Aceste calitati sunt cele mai importante pe care trebuie sa le cultivati la copii.
 
Educati in copii credinta si recunostinta, iar toate celalte cunostinte, se vor adauga. Iar daca credeti ca recunostinta de la sine va rasari si rodi in inima copiilor vostri, sa stiti ca va inselati amarnic: diavolul nu va sta cu mainile in jos, ci se va stradui sa semene nerecunostinta diavoleasca in inimile copiilor, caci el insusi, este nerecunoscator fata de Dumnezeu. Si atunci voi, parintilor, veti culege roadele nepasarii voastre si roadele celui mai ingrozitor viciu, al nemultumirii, din cauza caruia singuri veti suferi si va veti inspaimanta. Si doar dupa multe si grele incercari, copiii vostri vor constientiza greselile comise.
 
De multe ori sunt intrebat cum trebuie sa ne rugam si ce este rugaciunea. Raspunsul il gasim la Sfintii Parinti care spun foarte simplu: A te ruga inseamna a multumi. Cultivand recunostinta, noi cultivam in sine viata duhovniceasca. Noi cultivam in sine crestinul.
 
Trebuie sa multumim pentru fiecare om intalnit in viata noastra. Nu trebuie sa ne intereseze daca ei ne sunt sau nu recunoscatori. Sa ne straduim sa avem o inima recunoscatoare si multumitoare in orice situatie.
 
Arhimandritul Tihon Sevkunov

                                                                                Carti pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *