Pentru ca sotul sa fie barbat adevarat, trebuie sa devii femeie adevarata¦

Pe cind invatam la facultate, profesoara noastra spunea:
 
Fetelor, sa tineti minte: un om destept si o femeie desteapta, nu este intocmai acelasi lucru. Un om destept, este un om erudit si cu o gandire extraordinara. O femeie desteapta nu-si expune inteligenta in relatiilele cu ceilalti, mai ales in familie. Ea incearca mereu sa gaseasca decizia optima, care ar fi potrivita pentru toata familia, pentru a-i fi de ajutor sotului, dar si pentru a pastra pacea si linista din casa. Multe dintre femeile noastre nu se comporta inteligent. Ele actioneaza ca niste luptatori in ring, mergand intr-un atac frontal. Si stiti ce va face barbatul? El se va retrage. Iti doresti sa lupti, bine, lupta…
 
Psihologul Florenscaia Tamara Alexandrovna spunea: Pentru ca sotul sa fie barbat adevarat, trebuie sa devii femeie adevarata Schimbarile sa le incepi de la tine. Este desigur mult mai dificil, dar alta cale nu exista. Atunci cand o femeie este intr-o stare de nervozitate, isterie continua, barbatul va incerca sa se retraga, pentru a nu asurzi.
 
***
 
Soti si sotii ideale nu exista! Nu trebuie sa va idealizati viata de familie. In orice familie ca si in orice persoana, trebuie sa vedem lucrurile bune, dar si neajinsurile. Este important sa vedem  partea buna si sa incercam sa inlaturam neajunsurile. Sa nu incercam sa ne reeducam persoana de alaturi, ci sa o ajutam sa se schimbe.
 
Daca v[ doriti sa schimbati viata voastra de familie spre bine, trebuie sa incepeti de la sine. A influenta o alta persoana spre bine, se poate doar prin incredere, atitudine buna si dragoste sincera. Ne dorim ca apropiatii nostri sa fie mai buni cu noi, sa ne resptecte si sa ia atitudine la cuvintele noastre? Sa fim exemplu unei astfel de atitudini.
 
sursa azbyka.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *