Pilda cu oaia cea pierduta

Pilda cu oaia cea pierduta. Ce se spune in aceasta pilda? Ca daca cineva, cioban fiind, pastor de oi fiind, pierde o oaie din o suta de oi, le lasa pe cele nouazeci si noua si se duce si o cauta pe cea pierduta, si cand o gaseste, fiti atenti, se bucura de ea si o pune pe umerii lui si o duce la turma.
 
Sfantul Ioan Gura de Aur observa ca nu o ia cu sila, nu o ia cu toiagul, ci o pune pe umerii lui si o duce la turma. Si zice catre prieteni si catre vecini: Bucurati-va impreuna cu mine, ca am aflat oaia mea cea pierduta. Si apoi adauga o concluzie, care singura numai daca ar exista din Evanghelie, tot ai sti Evanghelia, si anume zice asa, ca: Bucurie se face in cer pentru un pacatos care se pocaieste, fiti atenti, mai mult decat pentru nouazeci si noua de drepti care nu au trebuinta de pocainta (Luca 15, 7).
 
Parca te iau fiorii cand te gandesti la astfel de lucruri. Asa a privit Domnul Hristos, cu bunatate, pe pacatosi. Nu pentru ca sunt pacatosi, ci pentru ca ar putea sa nu mai fie pacatosi si ar putea sa se intoarca la Dumnezeu.
 
Arhimandritul Teofil Paraian, Veniti de luati bucurie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001, p. 100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *