Primul este pentru mama mea¦

Un baiat intra cu pas hotarat intr-un magazin de bijuterii si ceru sa-i fie aratat cel mai frumos inel de logodna pe care il detinea. Bijutierul de serviciu ii oferi ceea ce tanarul cauta. Baiatul privi inelul si, surazand, facu un gest de aprobare. Intreba care este pretul si urma sa-l plateasca.
 
Va casatoriti in curand?, intreba bijutierul. Nu. Nici macar nu am logodnica, raspunse noul posesor al inelului. Surprinderea bijutierului il amuza pe baiat, care se vazu nevoit sa se explice.
 
Este pentru mama mea. Cand m-a nascut, ea era singura. Cineva a sfatuit-o sa ma ucida inainde de a ma naste; in felul acesta se evitau o serie de obligatii, de probleme. Și a avut parte de multe din acestea. Insa ea a refuzat si mi-a oferit darul vietii. A fost tata si mama pentru mine, a fost prietena si sora si a fost si invatatoare. M-a facut sa fiu ceea ce sunt. Acum, fiindca pot, ii cumpar acest inel de logodna. I-l ofer ca o promisiune ca, daca ea a facut totul pentru mine, eu, pe cat voi putea, voi face totul pentru ea. Poate ca dupa aceasta voi mai oferi altcuiva un alt inel de logodna, insa acela va fi al doilea. Primul este pentru mama mea.
 
Bijutierul nu mai spuse nimic. In schimb, ordona casierei sale sa-i faca baiatului acea reducere de care beneficiau doar clientii speciali.
 
De vorba cu Iisus, Agustin Filguieiras Pita, Editura Sapientia, 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *