Roaga-te in felul tau

Rugaciunea lui Iisus este recomandata, dar trebuie precizate anumite aspecte. Mai intai trebuie sa zici. Lasa la o parte tehnica. Al doilea lucru important este sa pastrezi taina.
 
Nu faceti ca gaina: a facut si ea un ou si se aude in toata curtea. Mai departe ramane sa se surprinda fiecare pe sine daca poate sa o zica cu mintea in inima. Au incercat Sfintii Parinti si au reusit. Pe mine ma intereseaza la varsta mea si la varsta tuturor, adica mai mica, sa zica rugaciunea cu mintea.
 
Dar e o mare greseala sa o zici cu agitatie; cu foarte mult calm trebuie rostita. Daca la un moment dat ai uitat, nu intra in panica; tot cu calm reincepi sa rostesti mai departe. Dumnezeu este permanent iubitor, la El nu exista pozitii: suparat-nesuparat.
 
Ca o mama care isi vede copilul ca invata sa mearga, desi se inchina intr-o parte, totusi e bucuroasa. Și noi, copii fiind, Dumnezeu ne intelege in unele absente. Dar nu inseamna o absenta spre pacat, ci ca te-au furat alte probleme din viata de toate zilele. S-au scris pe tema asta, a rugaciunii lui Iisus, tratate intregi. Concluzia este ca sa zici in felul tau. Exista o inzestrare aparte de la Dumnezeu, pentru fiecare dintre noi, de a spori in rugaciune.
 
Din Arsenie Papacioc, Despre viata de familie si diverse probleme ale lumii contemporane, Constanta, 2011, p. 96

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *