Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte intru Imparatia in care n-ati trait pe pamant!

-Sa nu vorbesti niciodata despre proiectele tale, caci cel rau stie doar ce vorbesti nu si ce gandesti si ti le nimiceste.
 
– Pacatele se inregistreaza in codul genetic al fiecaruia.
 
– Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte intru Imparatia in care n-ati trait pe pamant!
 
– Sufletul e trimis de Dumnezeu in momentul conceperii si Dumnezeu singur, stie ce va fi cu copilul acela, cu ce capacitati ar fi venit in lume si ce va fi si ce va face in lume. Numai te trezesti la batranete cu ispasirea pentru copiii pe care nu i-ai lasat sa se nasca sau chiar i-ai avortat.
 
– Cei ce cred nu au voie sa nu creada. De aceea, cand fac rau, Dumnezeu ii pedepseste, ca sa nu mai poata lucra nimic, pentru ca sa-si vina in fire si sa-si revizuiasca pozitia, atitudinea fata de Dumnezeu.
 
– Numai cat necaz ii trebuie omului ca sa se mantuiasca da Dumnezeu omului.Este cu dreptate sa tragi scurta (necazul) pentru necredinta. Cand omul isi revizuieste pozitia fata de Dumnezeu, fata de Domnul Iisus Hristos, fata de Biserica, atunci si Dumnezeu va fi cu el. Va fi mai greu de copiii celui ce nu-si revizuieste pozitia fata de Dumnezeu.
 
– Diavolul prezinta patimile din om ca placute si usoare.
 
– Nu suntem din maimuta; dar mergem cu pasi repezi spre ea.
 
– Atata vreme cat tinem pacatele nemarturisite, ascunse cu voia, atata vreme atarna pedeapsa lor asupra noastra, ca o sabie care sta sa cada peste viata noastra. De indata insa ce marturisim pacatele si vinovatia, primejdia mortii o inlatura Dumnezeu de deasupra noastra.
 
– Toti avem o gena oncogena si ne putem imbolnavi de mai multe ori fara sa stim, dar prin spovedanie sincera si impartasirea cu Sfanta Euharistie ne refacem. Trebuie sa ne intarim cu Sfintele Taine, cu energie duhovniceasca, capabile sa stavileasca anarhia din creier si din organismul nostru. Factorul supranatural se dovedeste capabil de atatea ori sa ne scape din multe incurcaturi.
 
– Cea mai primejdioasa este mandria sfantului, de aceea sfintii adevarati sunt cei ce nu stiu ca sunt sfinti, ce tin mortis ca-s pacatosi.
 
– Nici o patima nu vrea sa paraseasca firea fara nevointe, adica silinte ale constiintei intarite de vointa. Din pricina acestei lupte intre convingeri si patimi, calugaria e datatoare de har si numarata la Taina Pocaintei.
 
– Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine. Cea mai lunga cale este calea care duce de la urechi la inima.
 
Surse: Cararea Imparatiei, Cuvinte vii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *