Sa nu Il ducem pe Dumnezeu la celalalt sub forma de predici si morala, pentru ca va fugi!

Ne intoarcem la Hristos. Si daca ne intoarcem dupa casatorie, cum ma intreba cineva astazi, si ne trezim asa, dupa o vreme, ca ne apuca pe unul sa ne ducem la biserica, si pe celalalt nu il apuca, ce sa facem?
 
Sa nu Il ducem pe Dumnezeu la celalalt sub forma de predici si morala, pentru ca va fugi! Sa Il ducem pe Dumnezeu in inima noastra, in viata noastra, in gandul nostru. Noi sa vorbim cu Dumnezeu despre persoana iubita, nu cu persoana iubita despre Dumnezeu. Pentru ca daca el vrea sa te ia in brate si tu incepi sa ii spui despre perihoreza, nu va intelege. Sau daca ii spui: Stii ce frumos a spus azi la Sfanta Liturghie?, nu va auzi, el aude cum iti bate tie inima, el ar vrea sa pui capul pe pieptul lui, ca asa ai facut pana te-a apucat chestia asta.
 
Ei, dar daca tu pui capul pe pieptul lui cum faceai pana ieri-alaltaieri, inainte de a te duce la Biserica, si zici: Doamne, binecuvanteaza-ne, Doamne, iubeste-ne! Doamne, pune harul Cununiei in noi! Doamne miluieste-ne!, sa vezi ce o sa se intample! Sa ne rugam la Dumnezeu si cand mancam, si cand ne spalam, si cand ne iubim barbatul, si cand facem de mancare, nu doar cand mergem la Liturghie, ca ati vazut ca si atunci ne zboara gandul! Toate femeile pe care le-am invatat cum sa isi cucereasca barbatii cu care sunt casatorite de mult si au facut lucrul acesta au avut un succes teribil. S-au rugat si si-au bombardat barbatul cu binecuvantare, in gand: ii binecuvanteaza perna, asternutul, mancarea¦
 
Dar daca zici: Lua-l-ar, unde-o fi umbland acuma¦?, cand vine da de drac in strachina si se indraceste. Si tu zici: Ce l-o fi apucat? Ei, l-a apucat ala pe care l-ai pus tu in strachina. Sa il bagam deci pe Dumnezeu in toate, sa transformam aceasta tandrete carnala in tandrete duhovniceasca. Duhul Sfant abia asteapta sa intre in trupul nostru.
 
Fragment din conferinta tinuta de Maica Siluana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *