Sa stiti ca daca nu va rugati cu mine, degeaba!

Preotul trebuie sa se roage pentru toti. Rugaciunea mea este de mijlocire. De aceea imi dati pomelnice si eu ma rog pentru dumneavoastra. Dar sa stiti ca daca nu va rugati cu mine, degeaba! Pentru ca preotul nu este mama Omida, care spune nu stiu ce chestii acolo, in timp ce tu poti sa o iei razna! Rugaciunea mea sa fie impreuna cu a voastra, si atunci Dumnezeu face minunea.
 
De multe ori cand cineva venea la mine pentru rugaciune, ii spuneam: Roaga-te cu mine!. Erau lucruri foarte grele in familie, fie boli grele, fie tulburari in casa, si se intampla minunea, lucrurile se schimbau. Uneori vin oameni si spun: Parinte, sa stiti ca rugaciunea sfintiei voastre a avut putere si m-a scos dintr-o imprejurare: sotul meu s-a schimbat, sau copilul meu, care facea rau, s-a intors acum la credinta si este bun. Si eu le zic: Nu rugaciunea mea, ci rugaciunea noastra. Ca daca ma rugam numai eu singur, nu stiu daca Dumnezeu ma asculta, ca si eu sunt om pacatos, nu?.
 
Dar daca ma rog pentru altii, ma rog cu dragoste, pentru ca iubesc pe fiecare si inteleg suferinta umana mai bine decat intelege unul care n-a trecut prin ea. Prin aceasta rugaciune, Dumnezeu face minunea si vindeca: pe cel bolnav il ridica din patul durerii, pe cel orb il lumineaza, celui bolnav la minte ii lumineaza mintea si-l intoarce la credinta.
 
Parintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, editie ingrijita la Manastirea Diaconesti, Editura Bonifaciu, 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *