Secretul pacii in familie este sa nu te certi niciodata- o poveste de dragoste impresionanta

Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei impartaseau totul si discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine, si despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa o intrebe vreodata.
 
In toti anii traiti impreuna, el nici nu s-a gandit la cutie, dar intr-o zi, batranica lui sotie se imbolnavi foarte tare iar sansele sa mai traiasca erau foarte mici. Cum niciodata nu se ocupase de treburile casei, batranelul a trecut de graba sa faca ordine- sprijinindu-se pe ajutorul sotiei. A venit randul cutiei, nu stia bine cum sa procedeze- asa ca a luat-o de pe dulap si a pus-o langa patul bolnavei.
 
Cu privirea linistita ea i-a spus ca a venit timpul sa afle si el ce era in cutie. Cand a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o gramada de bani. El a intrebat-o despre semnificatia continutului acestei cutii: Cand ne-am casatorit, bunica mi-a spus ca secretul pacii casei este sa nu te certi niciodata. Asa ca m-a sfatuit- ca intotdeauna cand ma voi supara pe tine, sa tac si sa crosetez o papusica.
 
Batranelul era atat de impresionat, incat abia isi putea stapani lacrimile. Doar doua papusi erau in cutie! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti cei 60 de ani!
 
Iubito, spuse el, inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani?
 
Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vanzarea papusilor!
 
 
 
Dr. Floarea Damaschin, Pacea casei in 333 de sfaturi, Editura Sfintii Martiri Brancoveni, Botosani 2010, p. 135-136

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *