Semnificatia numelui MARIA

Maria – din ebraica: cea iubita, cea indragita, acest nume fiind cel mai raspandit si mai drag nume folosit de credinciosii ortodocsi.
 
Pentru orice fata sau femeie este o binecuvantare sa poarte acest sfant nume, ce arata dragoste, ocrotire si smerenie, caci doar cel simplu, iubitor si smerit poate fi indragit si iubit de cei din jur. „Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca pana la El.” – Michelangelo Buonarotti.
 
Derivate: Mari, Mariana, Maria, Marioara, Mariuta, Marita s.a.
 
Maria este unul dintre cele mai intalnite si mai frumoase nume, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea dupa trup a Mantuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos.
 
Maica Domnului este pentru crestini icoana dragostei fara sfarsit, ea rugandu-se fara incetare pentru noi, oamenii. Este o pilda vie de sfintenie, de bunatate si smerenie. Sa nu treaca o zi din viata noastra in care sa nu fi inaltat o rugaciune Maicii Domnului, de multumire, de slava, cu recunostinta in suflet pentru tot ajutorul ei.
 
Sarbatorile cele mai importante inchinate Maicii Domnului sunt: Nasterea Maicii Domnului (numita popular Sfanta Maria mica) – 8 septembrie; Intrarea in Biserica a Maicii Domnului – 21 noiembrie; Bunavestire – 25 martie; Adormirea Maicii Domnului (numita popular Sfanta Maria mare) – 15 august.
 
Calendarul crestin mai cinsteste si alti sfinti si sfinte – peste 30 – ce poarta acest cinstit nume.
 
Leon Magdan, Numele meu – mic dictionar ortodox, Editura Corint Turism, Bucuresti, 2004, p. 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *