Sfanta Xenia, ajuta-ma sa-mi gasesc jumatatea

Prima minune care s-a intamplat in viata mea prin mijlocirea Sfintei Xenia, a fost chiar primul meu pelerinaj la cimitirul Smolensk. Eu locuiesc intr-o suburbie a orasului Sankt-Petersburg si regiunea insulei Vasilievski nu imi este cunoscuta. Am mers impreuna cu sora, inchipuindu-ne doar aproximativ cum anume vom ajunge la cimitirul Smolensk. In acea zi tramvaiul de care aveam nevoie nu circula si de la metrou a trebuit sa mergem pe jos. Vreo doua ore am ratacit, incercand sa ne dumerim incotr-o s-o luam. Eram epuizata, cand am inceput sa ma rog: ” Maica Xenia, arata-ne calea, ajuta-ne sa ajungem la tine!”
 
Imediat am observat in departare ceva care mi s-a parut asemanator cu o cupola. M-am gandit ca este o biserica si ne-am indreptat spre ea. Dar s-a dovedit a fi doar o cladire veche. Deja dezamagita si sleita de puteri, am privit in jur, si am vazut in departare o cupola (de data aceasta una adevarata), era biserica din cimitirul Smolensk.
 
„Ajuta-ma sa-mi gasesc jumatatea”
 
Dupa aceasta intamplare am fost nu o singura data la cimitirul Smolensk, si niciodata nu am plecat fara sa fiu auzita si ajutata.
 
Imi amintesc ca odata am venit la sfanta Xenia cu o prietena. Ea nu era prea apropiata de Dumnezeu si biserica, dar suferea foarte mult din cauza singuratatii si spera la un miracol. Ea a scris un biletel in care i-a cerut sfintei Xenia, sa o ajute sa-si gaseasca jumatatea. A trecut o saptamana si prietena mea a fost telefonata de un tanar, el i-a spus ca a vazut numarul ei de telefon zgaraiat pe geamul din metrou. S-au intalnit.
 
Tanarul cu adevrat de parca reprezinta a doua jumatate a ei. Totul, de la exterior si pana la lumea interioara, era asemanator. Aceleasi vicii si virtuti. Chiar si prietena mea, care este foarte departe de misticism, a recunoscut ca cererea ei a fost indeplinita literalmente. Doar ca a hotarat ca nu-si va uni soarta cu acest baiat, prea multe aspecte ale caracterului sau nu i-au fost pe plac. Intamplarea i-a oferit posibilitatea sa se priveasca dintr-o parte si sa inteleaga ca tabloul nu e prea imbucurator. Acum este din nou in cautarea unei persoane dragi, dar nu mai vrea ca acesta sa semene atat mult cu ea insasi.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *