Sfantul Ioan cel Descult

Multi locuitori ai Parisului nu-l puteau intelege pe vladica, ii smintea infatisarea sa, dar si faptul ca el merge prin oras descult.  Au existat si plangeri in aceasta privinta catre mitrolitul Anastasie. In una dintre aceste scrisori era cerut ca primatul sa-l oblige pe vladica loan sa poarte pantofi.  Mitropolitul Anastasie a raspuns la aceasta solicitare, scriindu-i vladicai ca ar trebui sa urmeze acest indemn. Enoriasii s-au grabit sa-i ofere pastorului lor o pereche noua de pantofi. Vladica Ioan a luat cadoul, a multumit, dar nu a incaltat pantofii, ci ii purta sub brat. Din nou cineva i s-a plans mitropolitului, iar el i-a scris Episcopul Ioan despre faptul ca ar trebui sa faca ascultare. Episcopul Ioan i-a raspuns: „Cererea dumneavoastra am indeplinit-o, mi-ati scris sa port pantofi, dar nu mi-ati spus sa-i si incalt, asa ca i-am purtat, iar de acum ii voi si incalta”. Și Episcopul a inceput sa apara pe strazile Parisului in pantofi „.
 
***
 
Vladica a devenit cunoscut pentru sfintenia lui nu numai ortodocsilor, ci si neortodocsilor. intr-una dintre bisericile catolice din Paris, un preot a incercat sa-i inspire pe tineri cu aceste cuvinte:
 
– Cereti dovezi, spuneti ca in zilele noastre nu mai sunt nici minuni, nici sfinti. De ce v-as da dovezi teoretice, cand astazi umbla pe strazile Parisului un sfant,Saint Jean Nus Pieds (Sfantul Ioan cel Descult)?
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *