Smerenia o dobandim in dar de la Domnul

Smerenia o dobandim in dar de la Domnul pe masura ce o cerem si implinim poruncile Lui, demascand mereu acel insidios „m-ai vazut?” (slava desarta) si multumind lui Dumnezeu pentru orice fapta care ni se pare buna, pricepand ca nimic nu putem face fara El. Invata sa nu ripostezi, sa nu te justifici, sa nu ai ultimul cuvant, sa te rogi pentru cei care te jignesc, sa accepti ca te poti insela chiar si cand esti sigura sigura ca ai dreptate… Sa te bucuri ca esti, sa te bucuri ca esti mica! Apoi, poruncile si Rugaciunea te vor invata mereu mai mult.
 
Ca sa-L iubesti mai mult pe Dumnezeu, trebuie sa fii cat mai mult timp cu El. Invata sa-I arati si sa-I povestesti tot ce faci, tot ce simti, tot ce gandesti. Cineva invata ca numai in rugaciune Il iubim cu adevarat pe Dumnezeu, pentru ca numai Rugaciunea trece de psihismul si sentimentalismul nostru, numai ea intra in duhul nostru unde vine si se salasluieste Duhul Sfant. Si acolo intram numai in rugaciune si tacere…
 
Implineste cat poti, simplu si pe masura ta, Poruncile Lui, spovedeste-te des, impartaseste-te mereu, hraneste-te cu Sfintele lui Cuvinte si bucura-te simplu de viata ta si de darurile ei, si accepta necazurile inerente vietii pe pamant cu nadejdea ca ele nu trebuie sa fie decat avertizoare de drum pe Calea Bucuriei, iar nu mlastina si iad.
 
Cu dragoste si incredere,
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *