Sotul trebuie sa fie un zid care-si ocroteste sotia

Fiecare barbat trebuie sa inteleaga, odata pentru totdeauna: in casnicie nu trebuie sa existe lupta pentru pozitia de lider. Casa mea trebuie sa fie cetatea mea, cum se spune, nu camp de lupta. Ca atare, chiar daca stii ca barbatul trebuie sa fie capul familiei, nu trebuie sa dovedesti asta nimanui cu forta, adica pe calea bataliilor familiale. Tipetele, certurile, scandalurile, capriciile sunt arma oamenilor slabi si la ele recurg foarte frecvent tocmai femeile. Barbatilor nu le sade bine sa faca scandal.
 
Singurul mijloc de a arata cine-i in casa capul este sa incepi sa ai un comportament barbatesc autentic. Ce asteapta de la barbatul sau oricare femeie? Ocrotire, grija, atentie. Daca-i poti da toate acestea, se va linisti si va recunoaste singura statutul tau de cap. Orice femeie, chiar daca pare puternica si dominatoare, vrea tocmai asta: sa fie femeie, adica sa simta sprijinul sotului, sa vada in el un reazem. Sotul trebuie sa fie un zid care ocroteste sotia si copiii de furtunile si restristile lumii.
 
Apostolul Petru ii invata pe barbati sa se poarte cu sotiile lor cum se cuvine unor fapturi mai slabe, facandu-le parte de cinste (I Petru 3, 7). Nu doar sotiile trebuie sa-si cinsteasca sotii, ci si sotii trebuie sa le cinsteasca pe tovarasele lor de viata.
 
Atunci cand femeia are pretentii, face scandal, are capricii in mod constant, foarte frecvent aceasta este o reactie emotionala la lipsa de atentie din partea sotului. Ea cauta ocrotire, ajutor, si nu le primeste. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *