Tiptil, suflet de copil

Muzica de catifea. M-am visat copil agatat cu mainile de cer. Mi-e dor de tine de fiecare data cand taci!¦ Uneori plang cu tine in brate, cautandu-te, cautandu-ma. Alteori rad si sunt plin de voie buna traind povesti nepovestite. Numai tu poti sa astepti si sa arunci din piept sageti spre soare. Te mangai ca pe un bebelus interior. Placut la vedere, dulce la gust si frumos de rostit. Mireasma, zambet curat. Imaginea paradisului. Cand sufletul iti este cazut la pamant, prinde-te de copilarie. Priveste in ochii unui copil si vei gusta seninul vietii. Bucuria de a fi.
 
Am redescoperit vocatia de a surprinde copilul interior. Ascult acel glas. Dans intre trecut si prezent. Visez cu gandire magica aidoma unui copil. Intru adeseori in gradina copilariei si culeg cu inima florile gingasiei, ale inocentei si bucuriei pure. Pozne dulci aduse de povesti scuturate din nori. Perioada cand prindem stelele de pe cer si le asezam in san pentru zile ploioase cand ne vor surprinde si cuprinde. Usoara si nemuritoare, copilaria este ghemotocul pe care il invartim in momentele noastre intime. Topaie, zboara, mereu treaza, ea ne da putere de a pasi mai departe. Bucuria de a fi impreuna este mai mare decat dorinta individului de a avea dreptate.
 
Exista uneori priviri de copil care te duc atat de departe cu amintirea, incat este imposibil sa ramai fara raspuns la intrebarea pusa. Gandeste, hotaraste si actioneaza! Fiecare intrebare poate deveni un joc, fiecare decizie luata te va putea invata sa te cunosti, sa te intelegi. Fericirea de a impartasi cu ceilalti este bunul suprem al omenirii. Fericirea nu se atinge cu varful degetelor, ci cu varful inimii.
 
Adunam mierea din florile copilariei si invatam ca nu suntem singuri in probleme si intotdeauna exista o solutie sa le depasim. Ne sperie necunoscutul si credem ca nu mai este nimeni pe carare in padurea vietii. Dar au mai trecut si vor mai trece suflete pe acolo. Fragi, mure si zmeura asteapta sa fie gustate. Nu-ti fie frica de bau-bau!
 
Copilaria este o sfanta sarbatoare, o icoana a sufletului. Laudati-va copii si incurajati-i! Vor tine minte toata viata gandul bun. Vedeti valoarea, apreciati, nu cautati nodul din papura. Dupa ani si ani ma voi intoarce, te vei intoarce in anii de aur. Suspans, aventura. Ploaie de vara. Copilaria vorbeste¦ Bucurie si speranta. Zambeste copilule de alta varsta!
 
La multi ani copilarie! La multi ani, suflet de copil!
 
sursa hrisostomfilipescu.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *