Un vas cu apa calda, un pic de sare, multa dragoste, si viata omului devine minunata

Este minunat cand doi oameni intemeiaza o familie.

Un cunoscut de-al meu, ruda mai indepartata, a divortat. Copiii au ramas in grija mamei. Nu peste mult timp, acesta s-a recasatorit. Și, intr-o zi, l-am intrebat:

– De ce ai divortat? Actuala ta sotie este cumva mai frumoasa decat precedenta?

– Nu, parinte!

Eu credeam ca cea de-a doua sotie a lui este de o frumusete rara. Dar s-a dovedit ca e de nationalitate straina si nu e nici bogata, nici tare frumoasa. Dar de ea nu a divortat si nu are de gand sa divorteze ca sa-si caute alta mai frumoasa sau mai bogata.

– Iata ce vreau sa-ti spun, parinte. Toti cei 15 ani, cat am fost casatorit cu prima sotie, nu am avut parte nici de atentie, nici de dragoste. Și nici nu am auzit de la ea vreun cuvant de mangaiere. De parca n-as fi avut sotie. Traiam sI eu asa, ca un monah, in plina singuratate.

Dar ce are asa deosebit actuala ta sotie? Permite-mi sa aflu! Doar sunt duhovnic, poti sa-mi spui, fara-ndoiala.

Am crezut, ca indata va incepe sa-mi spuna despre latura trupeasca, pacatoasa… Dar el mi-a raspuns astfel:

– Nimic deosebit, parinte! Pur si simplu, atunci cand revin de la munca, ea ia un vas, toarna in el apa, adauga putina sare si zice:,, Pune-ti picioarele! Stai asa un pic si te odihneste, ai obosit astazi. Iar eu iti voi masa degetele,,. Timp de cincisprezece ani de viata impreuna cu fosta mea sotie, niciodata nu mi-a facut nici cel mai mic serviciu, nemaivorbind de spalatul picioarelor! Nici un cuvant bun nu am auzit de la ea…Dar aceasta straina, cu atata dragoste ma ingrijeste! Și oare sunt vinovat ca am divortat de prima sotie? Traiam cu ea ca un sarman, iar acasa imi era foarte greu…

Vedeti cum s-a intamplat? Un vas cu apa calda, un pic de sare si multa dragoste, si viata omului devine minunata! Iata in ce consta secretul. Fericirea nu se cumpara cu bani. Problema nu consta in lipsa banilor, ci in lipsa atasamentului si a unei dragoste sincere.

Atunci cand copilul tau iti zambeste si canta, casa ta se transforma in rai. Și nu conteaza, daca ai bani sau nu. Deschizi usa casei si te gandesti::,,Aici ma asteapta, sotia care ma iubeste si are grija de mine,,. Iar sotia in acest rastimp, se gandeste:,, Eu sunt ocupata cu grijile casei, iar sotul meu se gandeste la mine, la copilul nostru, la familie,,. Iata in ce consta fericirea!
 

Pr. Andreas Konanos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *