Aici este o biserica ortodoxa?¦o poveste adevarata

Intr-o dimineata de duminica spre biserica din cartier se indrepta o perche de tineri care hotarasera sa se casatoreasca. Impinsi de Duhul Sfant spre biserica din apropierea casei lor, tinerii isi indreptara pasii spre a vedea ce se petrece acolo. Amandoi crescusera in familii necredincioase si nu intrasera in biserica decat la anumite evenimente din viata lor, fie la un botez, fie la o cununie sau inmormantare.
 
Sinceri in dragostea lor, ingrijorati totusi de ceea ce viata le punea inainte se hotarasera sa ia contact cu Biserica, sa vada si ei cum isi desfasoara activitatea crestinii. Cu sfiala au urcat treptele bisericii si au intrat in biserica unde deja slujba incepuse. Din nefericire tanara nu era imbracata corespunzator unei femei care intra in Sfanta Biserica si ca atare avea fusta cam scurta si capul descoperit.
 
De indata ce a intrat in Biserica, lumanareasa tanti Mita recunoscuta in cartier pentru ferocitatea ei se napustii asupra fetei cu cuvinte de dojana pline de blandete si incurajare:
 
-Nu-ti e rusine fetito sa vii asa in Sfanta Biserica, cu fusta aia scurta, mai scurta decat batista si cu capul descoperit?!??!?
 
-N-aveti pic de respect, fata de Maica Domnului si fata de toti sfintii din ceruri! Veniti aici sa ispititi barbatii cu trupurile voastre pacatoase¦¦(si nu se mai oprea din cearta)
 
Fata imediat se intrista si o bufni plansul vazand cum un om al bisericii se purta atat de neintelegator cu ea care venise sincer catre Dumnezeu. Apoi prinse pe baiat de mana si fugi impreuna cu el de-i scaparau picioarele.
 
Fata nu cunostea in amanunt randuiala bisericii iar hotararea ei fusese spontana. Uitase pur si simplu de portul ei cel pacatos si se indreptase spre Dumnezeu cu sinceritate in suflet si cu gand de indreptare ca si Domnul s-o sprijine in planurile ce si le facuse pentru viitor.
 
Tanti Mita imbrobodita pana peste ochi cu doua batice negre isi puse mainile in brau si urmarea cu satisfactie mare, fuga celor doi tineri exorcizati de evlavia-i crestina.
 
Intamplarea facu ca in pragul bisericii tocmai se afla un calugar batran cu barba alba care tocmai fusese externat din spital. Batranul surprinsese intregul episod petrecut intre tineri si tanti Mita.
 
Cu glas bland si domol se adresa lumanaresei:
 
-Nu va suparati, aici este o biserica ortodoxa?
 
-Ce vorba-i asta? Spuse tanti Mita un pic iritata.Cum sa nu fie ortodoxa, ce nu se vede, mata esti calugar ar fi trebuit sa-ti dai seama ca-i ortodoxa!
 
-Da. Pe dinafara asa arata a fi ortodoxa, dar prin purtarea matale, am crezut ca-i vreo casa de corectie.
 
La privirea patrunzatoare a calugarului, tanti Mita palise dintr-o data.
 
Atunci batranul calugar cu blandete dar fermitate in glas ii spuse:
 
-Copii acestia au fost izgoniti din Casa lui Dumnezeu de tine femeie pacatoasa si neinteleapta! Vei raspunde in fata lui Dumnezeu pentru sufletele lor. Duhul Sfant ii adusese iar tu te-ai facut potrivnica vointei Lui. Fiecare femeie trebuie sa poarte capul acoperit la rugaciune si in Sfanta Biserica dar acest lucru se va face atunci cand va intelege ca smerenia este calea prin care se ajunge la Dumnezeu. Tu ai batic pe cap si degeaba caci in suflet rautatea troneaza ca un voevod al intunericului.
 
-Te uiti si crezi ca bogatiile Bisericii sunt vasele scumpe si lustruite de mana ta, candelabrele si candelele, vesmintele aurite si covoarele tesute-n mii de fire? Dar nu este asa!
 
Bogatia Bisercii consta in fiecare pacatos pocait si-ntors la Dumnezeu cu sinceritate si gand de indreptare! Bogatia Bisericii este fiecare Fiu Risipitor intors la Tatal!
 
In cele din urma tanti Mita, coplesita de harul acestui parinte traitor, isi smulse baticul de pe fata si izbucni in plans zicand cutremurata:
 
-Iarta-ma parinte, mult am mai gresit cu rautatea mea si astazi sfintia voastra mi-a spart inima de piatra si m-a facut sa inteleg cat sunt de netoata! Ma voi ruga la Dumnezeu sa-i intoarca pe copii acestia inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *