Aruncand cu noroi in altul, nu-l murdaresti pe el, ci pe tine

Aruncand cu noroi in altul (judecand, barfind, ponegrind), nu-l murdaresti pe el ci pe tine. Arati doar de ce esti tu capabil. Te murdaresti pe tine.
 
Și, oricum, pana la urma despre tine vorbesti nu despre el/ea. Despre felul in care tu percepi acea persoana sau situatie. Pe cei despre care zici s-ar putea sa nu-i cunosti destul de bine pentru a emite o parere . . . Vedem lucrurile/lumea asa cum suntem noi.
 
Daca crezi ca este bine pentru tine fa-o mai departe, dar nu te mira de ce te ocoleste lumea si esti la randul tau judecat . . . Aminteste-ti ca ceea ce ai semanat, culegi! 
 
Nu cred ca oamenii care fac asta sunt rai, pur si simplu sunt bolnavi . . . bolnavi de neiubire. Suferinta ii face sa uite valorile umane.
 
Oricum viata este cel mai bun profesor si ii aduce fiecaruia acele lectii menite sa-l ajute in autocunoastere, regasire, evolutie.
 
Sa avem ingaduinta fata de ceea ce consideram nepotrivit la ceilalti oameni, sa vedem ce avem de invatat de la ei, sa intelegem de ce ne deranjeaza comportamentul lor, sa vindecam la noi ce e de vindecat, sa luam atitudine intr-un mod constructiv, cu compasiune, cu rabdarea si iubire.
 
Pana la urma nu conteaza ce fac ceilalti, conteaza ce fac eu si cum ma raportez eu la experientele avute cu ei, cum imi asum eu partea mea de poveste. Fiecare este raspunzator de faptele sale si pentru ele va da socoteala.
 
sursa lumeaprivitaaltfel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *