Baietii trebuie sa fie baieti si fetitele trebuie sa fie fetite

Baietii trebuie sa fie baieti si fetitele trebuie sa fie fetite. Baietii au secrete baietesti si fetitele au secrete de fetite. Despre aceste secrete nu trebuie sa se discute la scoala, ca altfel nu mai sint secrete, se risipeste tot farmecul.

Tin minte ca eu inca nu vorbeam bine, dar stiam ca sint babat. Singul, singul, eu is babat. Ma trezeam cind inca imi era somn, mergeam prin zapada cind imi era frig, mincam cartofii copti tavaliti prin cenusa, ma cataram in copaci, incalecam pe cai, nu ma temeam de intuneric, toate pentru ca eram babat.

Astazi, in cartile de parenting nu se mai pomeneste nimic de barbati, ba in unele exista indicatii expres ca referirile la gen nu sunt bune. Motivarea baietelului prin indemnul Fii barbat! este condamnabila si este considerata un sexism, o forma de santaj, control, tot ce vreti.

Dar eu am sfatuit o mama al carei baietel de trei ani nu minca singur sa-i spuna ca e barbat si ca barbatii maninca singur si a functionat imediat, peste citeva zile baietelul era barbat si minca singur. De asemenea, si-a schimbat comportamentul si nu mai manifesta o dependenta bolnavicioasa pe strada.

Cati din voi folosesc referirile la barbatia baieteilor si feminitatea fetitelor ca motivatie in procesul de educatie?

Parintele Savatie Bastovoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *