Cititul este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea

Conform celor mai recente studii, doar 6 minute de citit iti pot reduce nivelul de stres cu 68%, mai mult decat orice alta activitate menita sa te relaxeze.
 
Doctorul David Lewis, de la Universitatea din Sussex, a elaborat un studiu pentru care participantii erau angajati in diverse activitati, cu scopul de a le creste nivelul de stres si ritmul cardiac. Ulterior, acestia erau pusi sa intreprinda activitati care sa le reduca nivelul de stres dobandit.
 
Astfel s-a descoperit ca cititul este cea mai buna metoda de a te elibera de stres, mai eficienta decat muzica, plimbarile sau jocurile video.
A doua cea mai eficienta metoda de a scapa de stres este relaxarea prin muzica, care reduce stresul cu 61%, urmata de o plimbare in aer liber, care a inregistrat un procent de 42%, in timp ce jocurile video combat stresul cu doar 21%.
 
Cititul este cea mai buna metoda de relaxare nu doar pentru ca te ajuta sa evadezi din viata cotidiana si sa nu te mai gandesti la probleme, ci pentru ca iti antreneaza imaginatia si te invita, totodata, pe taramul imaginatiei autorului stimulandu-ti creativitatea adauga David Lewis.
 
De asemenea, specialistii recomanda sa alegem cartile, in detrimentul tabletelor, intrucat cititul pe tableta poate cauza insomnie, in timp ce cititul cu ajutorul unui Kindle antreneaza memoria mult mai putin decat o carte.
 
sursa http://adevarul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *