Cum a salvat Sfanta Cruce trei fete

Suntem datori sa purtam Sfanta Cruce si sa n-o scoatem niciodata, pana la moarte. Crestinul fara cruce e ca ostasul fara arma si dusmanul cu usurinta il biruie pe el. Trebuie sa ne insemnam cu Sfanta Cruce corect. Crucea este pazitoarea lumii, frumusetea Bisericii, salba ingerilor si dracilor rana. De aceea fiecare crestin trebuie sa cinteasca Crucea lui Hristos si sa i se inchine Ei.
 
Iata un exemplu care vorbeste despre puterea Crucii si a semnului Crucii. Trei fete mergeau de-a lungul caii ferate si s-au pomenit intre doua trenuri care treceau in directii opuse. Toate trei au ramas in viata. Trenurile au trecut si fetele au vazut trei draci care se certau.
 
De ce n-ai impins-o sub tren, ii ziceau doi celui de-al treilea, era un moment potrivit, sufletul ei avea sa fie al nostru. Iar acela raspunde: N-am putut, ea are la gat cruciulita si n-am putut sa-i fac nimic. Iar tu de ce n-ai omorat-o pe-a ta? Ea doar nu are cruce?. Da, ea n-are cruce, dar cand a iesit din casa si-a facut semnul crucii si de asta n-am putut sa-i fac nimic. L-au intrebat si pe al treilea necurat: Iar tu de ce ai cascat gura? A ta cu totul e necredincioasa!. Asa este, dar maica-sa i-a facut cruce inainte de drum si i-a spus: Mergi cu Domnul. In acest caz eu nu am nici-o putere: nu am dreptul sa incalc binecuvantarea mamei, pentru ca ea este de la Dumnezeu.
 
Sursa: Serghei Lavrov, Cu noi este Dumnezeu, Editura Angelus, Chisinau 2012, p.88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *