De ce nu ne merge in dragoste?

Unui tinar nu-i mergea in dragoste. Nu-si gasea fata potrivita. Pe unele le socotea urite, pe altele proaste sau mofturoase. Obosit sa tot caute fata ideala, tinarul a cerut un sfat intelept unui batrin.
 
– Vad ca te-ai incurcat rau, zice batrinul. Dar spune-mi, ce atitudine ai fata de mama ta?
 
– Ce are mama cu asta, s-a mirat flacaul. Nu stiu. Des imi trezeste repulsii cu intrebarile sale timpite, cu grijile ei cicalitoare, cu vaicarelele si rugamintile sale. Cu toate acestea, pot spune ca o iubesc.
 
Batrinul a tacut un timp, apoi a clatinat din cap si a continuat discutia.
 
– Ei bine, iti voi deschide principalul secret al Iubirii. Fericirea exista, doar ca ea se ascunde in inima ta. Simburele prosperitatii tale este in Dragoste si ti l-a implantat acolo un om important din viata ta. Mama ta. Si cum te vei purta cu ea, asa te vei comporta cu toate femeile din lume. Pentru ca mama este prima dragoste, care te-a primit in bratele sale grijulii. Mama este primul tau chip de femeie. Daca o vei iubi si onora pe mama ta, vei invata sa pretuiesti si sa stimezi toate femeile. Atunci vei vedea ca fata care iti va placea si carei ii vei vorbi cu drag, iti va raspunde cu blindete, cu priviri calde si vorba inteleapta. Nu vei avea despre femei idei preconcepute. Le vei vedea Adevarate.
 
Tinarul s-a inchinat in fata inteleptului batrin. Ficind cale intoasa, el a auzit din urma:
 
Si nu uita sa-ti cauti pentru Viata acea fata, care isi va iubi si onora pe tatal sau!
 
Daca fiul, isi respecta mama, el va respecta toate femeile. Acesta va fi un sot si un tata bun si mereu atent cu sotia sa.
 
In cazul in care un fiu, nu-si respecta mama, nu se comporta cuviincios cu ea, la fel va trata toate femeile. Acesta va fi un sot si un tata rau, si mult va avea de suferit si sotia sa!
 
Daca tatal e o persoana buna, dar fiica, nu s-a invatat sa-l respecte, atunci ea nu va fi o sotie buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *