Cum ne dam seama care e persoana potrivita pentru noi?

Cum sa ne dam seama care e persoana potrivita pentru noi si ce vrea Dumnezeu pentru noi? Nu stiu, sa siti, niciodata nu am stiut. E un radar special, e un feeling care se dezvolta in tine. Nu poti sa zici ia-l pe asta si fugi.
 
Problema mai noua a tinerei generatii masculine, sa ma iertati, baieti, este ca nu mai sunt barbati. Ei fac curte, nu mai fura fetele. Ei nu stiu ca prima data trebuie sa-i spui fetei cat de valoroasa e si apoi sa-i construiesti curtea.
 
A te alege cu ceva inseamna a-i ingadui Lui Dumenzeu sa te puna laolalta. Vad zeci de fete care sufera ca mutul nu zice nimic. O fataie, o-nvarte, ii da semnale amarate de o mie de ori. Asta, saraca, sta toata ziua si se roaga la celular.
 
E nefiresc, mai oameni buni.
 
M-a mai intrebat odata o fata despre cum sa-i arate unui baiat ca il iubeste. Du-te si-i spune: te iubesc, ma, b****, ma baiete, ma! Știu ca ai un pomelnic intreg cu viii!
 
Dar mai este cate o tanti sau un nene care vine cu un pomelnic la morti si zici ca are cimitir particular. Oleaca de decenta!
 
Și nu uitati: cheia fericirii este decenta. Nu oferiti niciodata mai mult decat sunteti dispusi sa oferiti. Niciodata iubirea nu se tine cu sexul. Sexul se tine cu iubirea. Nu icoana tine cuiul, veti zice voi, iar eu voi spune ca icoana tine cuiul. E ca-n Icoana Maicii Domnului cu Fiul. Nu stii care pe care tine in brate.
 
Și apoi, va mai intreb inca o treaba. Pe cei mai in varsta ii rog sa-si astupe urechile. Mai fetelor, cum va pupati cu unul care e dat cu gelatina pe cap? Gelatina e facuta dintr-un element din uterul vacii. Pupati vaca!
 
 
Eu nu spun ca baiatul nu trebuie sa fie decent, ca nu trebuie sa-si aranjeze parul, dar cand vezi cate un pustiulica¦
 
Ma uit la fotbalistii mari castigatori de bani, cu niste freze pe ei, niste batuti in cap. Și vine biata fata, vrea sa-l pupe pe cap si il pupa pe tepi. Dar si la fete vezi diferite modele.
 
Am vazut una ieri si mi s-au aburit ochelarii. Era cheala pe jumatate de emisfera nordica, avea niste urechi, saraca, chiar mi-a fost mila de ea. Bine, doamna! Eu stiu ca si martienii cred in Domnul si a-nceput sa rada si ea. Iar casnicii cu de-astea nu prea tin.

Pr. Constantin Necula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *