Extras din Calea spre fericire. Scrisori trimise din inchisoare celor dragi de Valeriu Gafencu

"Toti umblam dupa fericire. Toti o dorim, toti o cautam. Intru direct in intimitatea sufletelor voastre. Cautati fericirea in sufletele voastre. Nu o cautati in afara voastra. Sa nu asteptati fericirea sa vina din alta parte, decat dinlauntrul vostru, din sufletul vostru, unde Salasluieste Domnul Iubirii, Hristos. Daca veti astepta fericirea din afara voastra, veti trai deceptii peste deceptii si niciodata nu o veti atinge. Sa va spun atat: Cautati Iubirea si traiti-o cu multa smerenie.
 
Am inceput sa traiesc fericirea, in suferinta. Si golul din inima mea, pe care eu asteptam sa mi-l umple iubirea iubitei mele, l-a umplut Hristos, Iubirea cea Mare. Si am inteles atunci ca: “Mare cu adevarat este cel care are dragoste mare…” ”Mare cu adevarat este cel ce se vede pe sine mic”. Azi sunt fericit. Prin Hristos iubesc pe toti.
 
Este o cale atat de greu inteleasa si acceptata de oameni, dar sunt convins ca este singura care duce spre Fericire. Si daca privesc la viata mea, o marturisesc deschis, regret din toata inima pacatele si greselile savarsite, dar sunt fericit ca Dumnezeu, cu darurile lui minunate, mi-a luminat calea, intarindu-mi credinta spre desavarsirea Iubirii si spre apararea scanteii de adevar, ce ne-a fost sadita in inima. Iar daca-mi vad viitorul, il vad luminos cu sufletul si mintea luminata de adevar. "( Aiud, 7 martie 1946)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *